Gündem Digiturk hangi kanalları ve neden yayından kaldırdı?

Digiturk hangi kanalları ve neden yayından kaldırdı?

08.10.2015 - 10:38 | Son Güncellenme:

Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren dijital yayın platformu Tivibu'nun ardından Digitürk de bir kaç televizyon kanalına sansür uygulama kararı ile yayından kaldırdı. Peki Digiturk hangi kanalları ve neden yayından kaldırdı? İşte Digiturk'ten yapılan açıklama ve yayından kaldırılan kanallar...

Digiturk hangi kanalları ve neden yayından kaldırdı

Digitürk 7 TV kanalını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği ile yayın ağından kaldırıldı. TMSF bünyesinde faaliyet gösterirken Katarlı bir medya şirketine satılan Digitürk'ün 2 milyon 700 bin abonesi bulunuyor. Yayın ağından çıkardığı kanallara sosyal medya üzerinden büyük tepki geldi.

Digiturk'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Değerli Müşterilerimiz,

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu” tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili olarak Şirketimize resmi bir yazı tebliğ edilmiştir.

Söz konusu yazının içeriği gereği yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S haber (Samanyolu Haber), bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanalları platformumuzdan çıkarılmıştır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Digiturk'un özgür medyaya sansür kararına sosyal medyada tepki yağdı. Karar sonrası Digiturk aboneleri twitter da tepkilerini dile getirirken aboneliklerini sonlandıracaklarını açıkladı.

Yazarlar