Gündem Digor’dan ağlatan mektuplar

Digor’dan ağlatan mektuplar

29.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de Bayraklı Belediyesi, Kars’ın Digor İlçesi’nde Digor Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin “Üniversite sınavlarına hazırlanacak kaynağımız yok, bize kitap gönderin” çağrısı üzerine harekete geçti.

Digor’dan ağlatan mektuplar

Başlatılan kampanya çerçevesinde üniversiteye giriş sınavına hazırlık kitapları topladı. Aralarında testlerin de olduğu yaklaşık 30 bin kitap, 50 koli halinde gönderildi.
Kitaplarla sınava hazırlanan öğrenciler duygularını teşekkür mektuplarına şu sözlerle yazdı:
“Yardıma ihtiyacı olmayanlara fazlasıyla imkan sunuluyor. Yardıma ihtiyacı olanlar ise gözardı ediliyor. Çoğu insanın Digor’dan haberi yok. Olanlar da korkuyor.”
“Mutluluk dokunabileceğiniz birşey değildir. Umut bağladığınız ve Türkiye’nin geleceğini gördüğünüz gençlere bu yardımı sağladığınız için teşekkür ederiz. ’Neden Digor’ diye sormayacağım. Artık sorgulamaktan yoruldum.”
“Digor veya Doğu Anadolu’nun herhangi bir yeri etkileşme veya gelişime açık yerler değil. Düşünün kır çiçeğiyle dolu bir yer var. Orta yerinde sadece bir gül var. Herkes o güle ulaşmak ister. Fakat bilmezler ki o gülü güzel yapan bu çiçeklerdir. Neden bu kır çiçeklerini kimse fark etmiyor! Ya da neden dışlanıyor?”

Fırsat eşitliği
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, mektupları okurken yüreğinin sızladığını belirterek, “Gözlerim yaşardı, bizimki belki çölde bir kum tanesi. Ama herkes bu duyarlılığı gösterse o gençlerin böyle bir sorunu olmaz. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalı” dedi.