Gündem Dijital medyaya ilan için hazır olacağız

Dijital medyaya ilan için hazır olacağız

22.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Basın İlan Kurumu Başkanı Yakup Karaca, “İnternet haber sitelerinin ne zaman resmi ilan alabileceği konusunda kurumum adına şunu söyleyebilirim, o gün geldiğinde biz hazır olacağız” dedi

Dijital medyaya ilan  için hazır olacağız

Basın İlan Kurumu, ‘Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü ve İnternet Yasası Çalıştayları’ kapsamında ‘Erasmus Ana Yapısal Diyalog Forum Programı’ düzenledi. Toplantıda konuşan Basın İlan Kurumu Başkanı Yakup Karaca, “Basın İlan Kurumu’nun asli görevi, resmi ilan ve reklamların, süreli yayınlara adaletli şekilde dağıtılarak yayımlanmasını sağlamak” dedi. Demirören Dijital Medya Koordinatörü Bülent Ayanoğlu da ‘Özel Sektör Gözüyle Medyanın Önemi ve Dijitale Dönüşümü’ konulu oturuma katıldı.
‘Normlar belirlenmeli’
Basın İlan Kurumu’nun 600’ün üzerinde gazete ile 700’e yakın dergiye resmi ilan yoluyla katkı sağladığını dile getiren Yakup Karaca şunları söyledi:
“Bugün internet teknolojisiyle gelişen yeni medya, geleneksel medyayı adeta yok etmekle tehdit ediyor. O günü beklersek, ilk kaybımızın gazeteler olacağına şüphe yok. Yeni medyanın mesleki normlarının belirlenmesi, çalışanlarıyla ilgili hukuki düzenlemelerin bir an önce yapılması elzemdir. Gazeteler başta olmak üzere geleneksel medya, dijital platformları leyhlerine nasıl kullanabilecekleri üzerinde kafa yormalı, sunduğu nimetlerden yararlanmalı ve bütünleşik bir anlayışla hareket etmelidir. İnternet haber sitelerinin resmi ilan ve reklam alıp alamayacağı ya da alacaksa ne zaman alabileceği konusunda kurumum adına şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, o gün geldiğinde biz hazır olacağız.”
‘Evlilik programı yok’
Radyo Televizyon Üst Kurulu İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı da toplantıda kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Murat Ellialtı, bir üniversitelinin çok tartışılan evlilik programlarına dair sorusuna şöyle cevap verdi:
“Artık evlilik programları olmayacak. Yayıncı kuruluşlar ile görüştük. Yeni dönemde evlilik programı başka formatta yayınlanacak. Eskisi gibi evlilik programları yapanlara çok ağır cezalar verilecek.”