Ekonomi Dijital oyunda şov zamanı

Dijital oyunda şov zamanı

15.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dijital oyun dünyası, İstanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı GameX 2017’de buluşuyor. 14-17 Eylül tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda en yeni dijital oyunlar tanıtılacak.

Dijital oyunda şov zamanı

Robot savaşları, Cosplay yarışmaları da düzenlenecek.

Haberin Devamı

Görsel şovlar eşliğinde, PC ve konsol oyunları, simülatör deneyimleri, profesyonel e-spor takımları ve oyuncuları, son teknoloji oyuncu ekipmanları, Youtuber ve streamerlar, cosplay etkinlikleri, ödül ve hediye ürünler, seminerler, paneller ve atölye çalışmaları da fuara damga vuruyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Robotik Otomasyon Kulübü’nün de katkılarıyla Türkiye’de bir oyun fuarında ilk kez robot savaşları da canlı olarak izlenebiliyor.

Dijital oyunda şov zamanı

GameX 2017’de, dünyada milyonların kalbinde taht kurmuş, eşsiz karakter tasarımları ve grafikleriyle dikkat çeken MMORPG Black Desert Online’ın yapımcısı Pearl Abyss de hayranlarıyla buluştu.

Fuarda ayrıca Rocwise Entertainment (Soldiers of the Universe), Proud Dinosaurs (Macrotis), Abyss Gameworks (Tartarus), Imagine Codes (Deliçeri), NTT Game, Bigpoint Games gibi oyun firmalarının yanısıra Amega Entertainment, Ortombo, EPIN, ByNoGame, BoaCompra, GameSatış, GamingInTurkey (Metal Tornado), İninal, Papara, Twitter (GenArt) Vestel, Sennheiser, Digiturk, Oyunder, LEVEL, QP Bilişim, Red Bull, McDonald’s, ve Number1 gibi markalar da yer alıyor.

Haberin Devamı

Dijital oyunda şov zamanı

Terörle mücadele oyunu

Türkiye’de yaşanan terörle mücadele konusundan ilham alınarak Türk şirketi Rocwise Entertainment tarafından geliştirilen “Hikaye Tabanlı First Person Shooter” (FPS) oyunu Soldiers of The Universe (SoTU) oyunu fuarda ilgi topladı. Birçok dilde Steam ile tüm dünyaya satılan SoTU’nun hikayesi, ana karakter Hakan’ın, babasının şehit olduğu haberiyle yurtdışından Türkiye’ye dönmesiyle başlıyor. Ardından Nusaybin, İstanbul, Cerablus ve El Bab operasyonlarında görev alıyor.
Türkiye Drone Ligi, dünyada son 2 yılda F1’e alternatif gösterilen drone ve drone sporlarını geniş kitlelere ulaştırabilmek için de fuarda yerini aldı.

Vestel de stand açtı

Vestel, GameX 2017’deki standında binlerce oyunseveri ağırlayacak, eğlenceli deneyimler yaşatacak. Firma, 4K Smart 65UB9100 65” LED TV, Venus Z10, 5580, 5570 model cep telefonları, K550 Desibel kulaklıklardan oluşan son teknoloji ürünlerini sergileyerek, oyun severlere de heyecan dolu 4 gün yaşatacak. Kostüm ve performans yarışması Cosplayer’ın ödül sponsoru da olan Vestel, dereceye girenlere yarışmanın ruhuna uygun olarak Star Wars desenli 22FA7100 LED TV, Star Wars desenli Mix&Go, Desibel K550 siyah kulaklık, Desibel H450 bluetooth hoparlör ve Desibel H400 Siyah Bluetooth Hoparlör hediye edecek.

Haberin Devamı