Ege Dikili-Midilli feribot seferleri başladı

Dikili-Midilli feribot seferleri başladı

27.04.2017 - 04:14 | Son Güncellenme:

Turla gelen ilk turist kafilesi salı pazarında alışveriş yaptı. Esnafın yüzü güldü.

Dikili-Midilli feribot seferleri başladı

İzmir Dikili’den Yunanistan’ın Midilli adasına feribot seferleri tekrar başladı. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un girişimleri ile hayata geçirilen ve Bergama Ticaret Odası ile Bergama Belediyesi’nin de destek verdiği proje kapsamında her salı, Dikili ile Midilli limanları arasında karşılıklı deniz seferleri 25 Nisan’da başladı.

Haberin Devamı

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Artık Midilli’den turist gelecek, Dikili’yi gezecek ve alışveriş yapacak. Ege’nin iki yakasının ticaretine, ekonomisine ve turizmine kardeş eli uzanacak. Bu sayede esnaf da kazanacak. Modern feribotlar ile 30 dakika sürecek seferlerle bizler, Midillili kardeşlerimizin, Midillili kardeşlerimiz de bizlerin konuğu olacak. Bu da bölge esnafımızın ekonomik anlamda canlanmasına büyük katkı sağlayacak” dedi.

Biletler 32 euro

Dikili-Midilli seferleri her hafta salı günleri gerçekleştirilecek. Katamaranlar Midilli’den sabah saat 09.00’da, Dikili Limanı’n dan ise akşam saat 18.00’de hareket edecek. Dikili-Midilli gidiş dönüş bileti Jalem Tur’un ofisinden ve internet sitesi üzerinden alınırsa da 32 Euro olacak.