Gündem Dilan, polise saldırmış!

Dilan, polise saldırmış!

02.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Valiliği, Dilan Alp için yaptığı savunmada, “Dilan ve arkadaşları polis güçlerinin saldırısına uğramamışlar, tam aksine polis güçlerine saldırmışlardır” ifadesine yer verdi.

Dilan, polise saldırmış

İstanbul Taksim’de 1 Mayıs 2013’te başından gaz kapsülü ile vurulan ve dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun ‘marjinal’ olarak nitelediği Dilan Alp’in idare mahkemesinde açtığı davaya valilikten skandal bir savunma geldi.
Alp’in, Mutlu’nun açıklamalarından ötürü İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde açtığı manevi tazminat davasının reddine ilişkin yapılan savunmada, ‘terörist’ vurgusu yinelendi. Savunmada, hakkında takipsizlik kararı verilen Dilan Alp’e ilişkin yer alan ifadelerden bazıları şöyle:

ÖRGÜTLER SAHİPLENDİ: 1 Mayıs günü Tarlabaşı’na gelen davacının HDK bileşenlerinden ‘Türkiye Gerçeği’ üyesi olduğu, Söz dergisi ile birlikte hareket ettiği, yaralanması sonucunda örgütler tarafından sahiplenildiği sabittir. Davacı yere düştüğü esnada ‘Dilan’ diye seslenen bir arkadaşının olduğu görülmektedir. Polis güçlerinin saldırısına uğramamışlar, tam aksine polis güçlerine saldırmışlardır.

ANORMAL ANLAMINDA DEĞİL: Marjinal sözcüğünün anlamı Türk Dil Kurumu’nda ‘aykırı’ olarak yer almakta, anormal anlamında veya bu anlama gelecek şekilde kullanılmamıştır.

İÇSELLEŞTİREN BEYAN: Vali, ‘Dilan kızımız’ ifadesini kullanarak kişiye yönelik dışlamayan, tam aksine içselleştiren bir beyanda bulunmuştur.