Cadde Diriliş Ertuğrul 3. yeni bölüm fragmanı yayınlandı

Diriliş Ertuğrul 3. yeni bölüm fragmanı yayınlandı

21.12.2014 - 10:57 | Son Güncellenme:

Osmanlı Devleti'nin kuruluş hikayesini anlatan ve merakla beklenen Diriliş Ertuğrul 3. bölüm fragmanı yayınlandı. Ekranların sevilen dizisi bu hafta 24 Aralık Çarşamba akşamı TRT 1 ekranlarında kaldığı yerden devam edecek. Bu akşam ekrana gelecek olan diziyi yayın saatinde haberimizdeki link üzerinde canlı olarak izleyebilirsiniz...

Diriliş Ertuğrul 3. yeni bölüm fragmanı yayınlandı

Büyük ses getiren TRT 1 dizisi Diriliş Ertuğrul 3. bölüm fragmanı yayınlandı. Merakla beklenen Diriliş Ertuğrul yeni bölümü hakkında tüm bilgileri buradan öğrenebilirsiniz.

13. Yüzyıl… Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071’de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul’dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu.

Haberin Devamı

Diriliş Ertuğrul 3. yeni bölüm fragmanı yayınlandı


Ertuğrul, göğü çadır, yeri yatak eyleyerek zor bir mücadeleye talip oldu. Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar onun en büyük düşmanlarıydı. Ertuğrul, ümitlerin tükendiği bir çağda nice zorluğa göğüs gererek, azmi ve sabrı sayesinde düşmanlarını yendi ve Kayı boyuna bir yurt verdi. Bu yurtta üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu kuruldu. Bu muhteşem devletin sırrı da kahramanımız Ertuğrul’un hikayesinde gizliydi. Ertuğrul’un, İbn-i Arabi’den aldığı bu sır, onu adım adım hayallerine taşıdı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL YENİ BÖLÜM FRAGMANI



Ertuğrul, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi. Biz de dünyanın kaderini değiştiren adamın destansı hikayesine, boyun eğmeyen karakterine, büyüleyici aşkına ve tüm insanlığa yetecek adalet duygusuna şahitlik edeceğiz. “Bu mücadelede casuslar, hainler ve şövalyeler; Bu yolculukta entrika, tehlike ve ölüm; Bu hikayede yoldaşlık, fedakarlık, cesaret ve yiğitlik; Bu destanda büyüleyici bir aşk var.”

Diriliş Ertuğrul 3. yeni bölüm fragmanı yayınlandı


KÜNYE Yapım: Tekden Film Yapımcı: Mehmet Bozdağ Proje Tasarım: Mehmet Bozdağ Yönetmen: Metin Günay Senaryo: Mehmet Bozdağ, Atilla EnginOyuncular: Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, Serdar Gökhan, Esra Bilgiç, Didem Balçın, Hakan Vanlı, Levent Öktem, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Hande Subaşı, Burcu Kıratlı, Cengiz Coşkun, Cavit Çetin Güner, Nurettin Sönmez, Osman Soykut, Fahri Öztezcan, Gökhan Atalay, Can Kahraman, Hamit Demir, Mehmet Emin İnci, Sedat Savtak, Tolga Sala, Özlem Aydın, Arda Anarat, Burak Temiz, Gökhan Karacık, Celal Al

Haberin Devamı

TRT yeni dizileri ile atağa geçti

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TRT'de yayınlanacak Filinta dizisine ilişkin, "Bu diziler aynı zamanda Türkiye'nin "soft power"ı (yumuşak güç) için bölgesel etkinliği ve gücü açısından önem taşıyor. Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Kafkaslar'da Türk dizileri son dönemde Türkiye'nin tanıtımına önemli katkılarda bulunuyor" dedi.

Dizinin İzmit Seka Park Film Platoları'ndaki setini gezen Akdoğan, yetkililerden bilgi aldı.

Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, devasa film platosunu gördüklerini belirterek, Avrupa'nın en büyük film platosunun kurulduğunu söyledi.

Dizi setinin birebir 19. yüzyıl Osmanlısı'ndaki İstiklal Caddesi'ni ve Pera'yı yansıttığını ifade eden Akdoğan, sadece görüntü olarak değil, binaların içinin de çekim maksadıyla kullanılabildiğini kaydetti.

Akdoğan, platoda çekilen dizinin, Osmanlı dönemine ait polisiye yapım olduğunu dile getirerek, "Osmanlı, hem adalet anlayışıyla kurulan hem de adalet anlayışıyla ayakta kalan, uzun ömürlü olan ve büyüyen bir imparatorluktu. Bu kavram üzerinden muhtevasını bu oluşturuyor. Bir adalet mücadelesi, aslında Filinta bir kumpasa uğrayan bir polis ve bir kadı. O dönemde birtakım kumpaslar, komploların aynı son dönemde olduğu gibi yaşandığını görüyoruz ama adalet ve hakkaniyet mücadelesi verildiğini de görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Türk dizileri son dönemde Türkiye'nin tanıtımına önemli katkılarda bulunuyor"

TRT'nin hem Diriliş Ertuğrul hem de Osmanlı polisiyesi Filinta dizisiyle büyük çıkış halinde olduğunu vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:


"Bu diziler aynı zamanda Türkiye'nin "soft power"ı için, bölgesel etkinliği ve gücü açısından önem taşıyor, Balkanlar'da, Orta Doğu'da, Kafkaslar'da Türk dizileri son dönemde Türkiye'nin tanıtımına önemli katkılarda bulunuyor. Bu yeni dizilerimizle bu misyonun daha da artacağına inanıyoruz. İnsanlar Türkçe öğreniyor. Balkanlar'da, Ortadoğu'da Türkiye'nin gerçekten cazibe merkezi haline gelmesinde, tanıtımında, ihracatında, turizminde bu dizilerin büyük rolü olduğunu söyleyebiliriz."

Akdoğan, destek için geldiklerini, kurulan setlerle Türk dizi sektörüne önemli katkılar yapılacağını sözlerini ekledi.