Teknoloji SoundCloud, Yeni Üyelik Sistemini Aktif Etti

SoundCloud, Yeni Üyelik Sistemini Aktif Etti

31.03.2016 - 15:10 | Son Güncellenme:

Çevrimiçi müzik dinleme servislerinden biri olan SoundCloud, yeni bir üyelik sistemini tanıtmış durumda. Aylık ücret sistemi devreye giriyor…

SoundCloud, Yeni Üyelik Sistemini Aktif Etti

Spotify ve Apple Music gibi popüler uygulamalar karşısında son zamanlarda pek yol kat edemeyen ve yerinde sayan bir yapıya bürünmüş olan SoundCloud, anlaşılan aktif hale getirmeye hazırlandığı yeni hizmeti ile az da olsa bahsi geçen rekabet içerisine girmeye hazırlanıyor. Zira geliştirici firma tarafından resmi olarak yapılan açıklamaya göre aylık 10 dolar ödeyerek SoundCloud Go servisine abone olabileceğiz. Bu üyelik sayesinde çeşitli artistlerin şarkılarına anında ulaşabilecek ve reklamlardan kurtulmuş olacağız. Ayrıca daha fazla içeriğin bu kullanıcılara ulaştırılacağı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Bir hafta sonra aktif hale geleceği açıklanan Go hizmeti, Sony Music ve SoundCloud arasında yapılan anlaşma çerçevesinde yürürlüğe girmiş olacak. Bu sayede inanılmaz derecede büyük bir müzik arşivinin uygulama bünyesine ekleneceği belirtiliyor.

Şu anda Dünya çapında 175 milyon kullanıcı tarafından kullanılan SoundCloud, ücretsiz oluşundan dolayı büyük bir gelir elde edemiyordu. Ancak büyük çaplı bir kullanıcı kitlesine sunulacak olan Go hizmeti, eğer beraberinde bir anda artan kullanıcı sayısına sahip olursa uygulamanın sektör içerisinde büyük bir atak gerçekleştireceğini söyleyebiliriz. Tabi net bir kanıya varmak için şu anda çok erken. Eğer konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşanır ya da yeni bir haber ortaya çıkar ise aktarmış olacağız, bizi takip etmeye devam edin.