Gündem Diyanet siyasi propaganda yapmaz

Diyanet siyasi propaganda yapmaz

26.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar’ın, Afyon’daki İlçe Müftüleri Kongresi’nde ‘politik söylemlerden uzak kalınması’ mesajı verdiği ortaya çıktı.

Diyanet siyasi propaganda yapmaz

Diyanet’in Afyonkarahisar’da düzenlediği 2. İlçe Müftüleri Kongresi tamamlandı. “Diyanet Hizmetleri ve Gelecek Perspektifi” ana başlığıyla toplanan kongrenin ardından değerlendirmelerde bulunan Özafşar, “Milletimizin bekası için din alanının bir kaos alanına dönüşmemesi için Diyanet İşleri Başkanlığı son derece stratejik bir kurumdur” dedi. Diyanet’in medya alanında daha da güçlenmesi gerektiğini söyleyen Özafşar, “Çocuklarımıza ve aileye yönelik programların arttırılması gerekiyor. Bu konuları da özel oturumlarda ele aldık” diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “politik yansızlık” ilkesiyle hareket etmesi gerektiğine dikkati çeken Özafşar, şunları söyledi: “Temel hizmet ilkelerinden birisi budur. Hiçbir siyasi görüş ve düşünüşün yanında, propagandasını yapar biçimde yer alamaz. Çünkü din herkese eşit seslenmek zorundadır. Bütün vicdanları kucaklamak zorundadır. Güncel politik iddialardan, söylemlerden uzak kalması gerekir. Bu politik yansızlık ilkemizi burada tahkim ettik. Ama özellikle bir ilkeyi daha tahkim ettik. O da insanların dini, meşrebi aidiyetlerinde tarafsızlık ilkesiydi.”