Gündem Diyarbakır'da 2 gün içinde 2 polis şehit

Diyarbakır'da 2 gün içinde 2 polis şehit

27.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da dün ve önceki gece evlerinin önünde silahlı saldırıya uğrayan iki polis memuru şehit oldu.

Diyarbakırda 2 gün içinde 2 polis şehit

Kayapınar ilçesinde arkadaşları ile önceki akşam Fenerbahçe-Galatasaray maçını izledikten sonra gece yarısı evine dönen polis memuru Osman Bal (42), evinin önünde pusu kuran kişi veya kişilerin silahlı saldırısında hayatını kaybetti. Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, olayın terörle ilişkisinin olmadığını kaydederek, “Arabadan indikten sonra pusuya düşürülmüş. 11 mermi isabet etmiş” dedi.

Bir saldırı daha
Üç çocuk babası Bal için Emniyet Müdürlüğü önünde uğurlama töreni yapıldı. Törende güçlükle ayakta duran Bal’ın eşi Mukaile Bal, “Yakaladığı hırsızlara bile dürüm ısmarlıyordu” diye konuştu. Bal’ın cenazesi gözyaşları arasında memleketi Adana’ya gönderilirken, akşam saatlerinde benzer bir acı haber daha geldi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis Ali Kızıloğlu, dün akşam Kayapınar İlçesi Peyas Mahallesi’nde bulunan Mavikent Sitesi’nde evinin önünde arabasının içinde saldırıya uğradı. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden geçici olarak İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevlendirilen Kızıloğlu, kimliği bilinmeyen bir kişinin silahından çıkan 3 kurşunla ağır yaralandı.
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen 25 yaşındaki Kızıloğlu kurtarılamadı. Olayın ardından yapılan incelemelerde sitede gizlenen kimliği belirsiz saldırganın Kızıloğlu’na 7 kez ateş ettiği belirlendi.

Haberin Devamı

Yaya olarak olay yerinden kaçan saldırganın Peyas Mahallesi’ndeki mezarlığa gittiği tespit edildi. Mezarlıkta olayda kullanılan tabanca bulundu. Tabancanın 2010 yılında Adana’dan çalındığı tespit edildi. Polis iki olayın bağlantılı olup olmadığını araştırırken, Böğürcü Kızıloğlu’nun ölümüne ilişkin olarak “Muhtemelen bir terör saldırısı olabilir” dedi.