Gündem Diyarbakır’da hain saldırı: 1 şehit, 4 yaralı

Diyarbakır’da hain saldırı: 1 şehit, 4 yaralı

27.08.2015 - 18:42 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’da 1 askerin şehit olduğunu 4 askerin ise yaralandığını açıkladı.

Diyarbakır’da hain saldırı: 1 şehit, 4 yaralı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 27 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.40’da Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Güçlü köyü Dakyanuskalesi Tepe mevkiinde inşa edilen üs bölgesi ve ulaşım yolu çalışmaları kapsamında karayolları ekiplerinin emniyetini sağlayan unsurlara, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu kaydedildi.
Diyarbakır’da hain saldırı: 1 şehit, 4 yaralı
Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verildiği vurgulanarak, "Çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman dört silah arkadaşımız da hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir" denildi.
Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı ve takviye birlikler sevk edildiği belirtilerek, "Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.
Kahramanmaraşlı şehidin evinde yas
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin yol güvenliğini sağlayan askerlere otomatik silahlarla açtığı ateşle şehit olan jandarma çavuş 23 yaşındaki Ökkeş Korkmaz'ın ölüm haberi memleketi Kahramanmaraş'taki ailesini yasa boğdu.
Lice'nin Bingöl karayolu üzerinde bulunan Ziyaret Köyü yakınlarında, PKK'lı teröristler yol güvenliğini sağlayan askerlere açılan jandarma uzman çavuş Ökkeş Korkmaz şehit oldu. Korkmaz'ın şehit olduğu haberi, merkez Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz ve askeri yetkililer tarafından merkez Onikişubat İlçesi'ne bağlı Önsen Mahallesi'nde yaşayan ailesine verildi. Şehit haberiyle evde bulunan ve diyabet hastası anne Eşe Korkmaz sinir krizleri geçirdi. Çitçilikle uğraşan ve tarlada bulunan baba Dursun Korkmaz ise ayakta güçlükle durdu. 4 erkek çocuklu ailenin en küçüğü ve bekar olduğu öğrenilen şehit Ökkeş Korkmaz'ın sinir krizi geçiren ailesine olay yerinde hazır bekletilen sağlık görevlileri ve askerler tarafından sakinleştirildi.
BABASI: BUGÜN HİSSETTİM
Şehit babası Dursun Korkmaz, bugün oğluyla telefonla konuştuğunu ve şehit olacağını hissettiğini söyledi. Annesi ve babası diyabet hastası olan şehit Ökkeş Korkmaz'ın cenazesinin, yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.