Gündem Diyarbakır Sur'daki patlamanın sebebi ortaya çıktı

Diyarbakır Sur'daki patlamanın sebebi ortaya çıktı

13.05.2016 - 07:21 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da Sur İlçesi Dürümlü Mahallesi'nde şiddetli bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Ölenlerden 4 kişiden 3'ünün köylü olduğu tespit edildi Köylüler, sabah saatlerinden itibaren patlamanın gerçekleştiği nokta ve çevresinde bazı vücut uzuvlarını toplayıp yetkililere teslim ederken, bazı yakınlarından da haber alamadıklarını ve bunların sayılarının yaklaşık 15 olduğunu Jandarmaya bildirdiler. Köylülerin iddiasına göre, bomba yüklü kamyon patlamanın gerçekleştiği Dürümlü mezrasına gitmeden önce Danışlı Köyü’nde bir kaç kez dolaşınca, köylülerin dikkatini çekti. Köylüler durdurdukları kamyondaki kişiyle tartışınca, araçta bulunan kişi yolunu kaybettiğini söyledi. Buna ikna olmayan köylülerin ısrarı üzerine kamyondaki kişinin köylülere silah çekerek tehdit ettiği iddia edildi.

Diyarbakır Surdaki patlamanın sebebi ortaya çıktı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi Dürümlü Mahallesinde tehdit ettikleri mahalleli tarafından takip edildiklerini anlayan PKK'lı teröristler yol ortasına bıraktıkları bomba yüklü kamyoneti infilak ettirdi. Patlamada PKK'lıları takip eden pikapta bulunan 4 kişi öldü, 22 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

PKK'LILAR MAHALLEYE GELİP TEHDİT ETTİ
Diyarbakır'ın Sur ilçesi Dürümlü Mahallesinde meydana gelen patlama iddiaya göre şöyle gelişti: Bir grup PKK'lı terörist, kamyonetle Yenişehir ilçesi sınırları içinde kalan Tanışık Mahallesinde Yakar ve Yaman ailelerini henüz bilinmeyen nedenle uzun namlulu silahlarla tehdit ettiler.

PKK'LILARI TAKİBE ALDILAR
Tehdit sonrası mahalleli uzun namlulu silahlı PKK'lıların içinde bulunduğu kamyoneti takibe aldı. PKK'lılar takip edildiklerini anlayınca kamyoneti Sur ilçesi Dürümlü mahallesi girişinde yol ortasına bırakıp kaçtı. Teröristler kendilerini takip eden pikap yaklaştığı sırada bomba patlayıcı yüklü olan kamyoneti infilak ettirdi. İlk belirlemelere göre; patlamada, PKK'lıları takip eden pikapta bulunan Orhan Yakar, Seyithan Yakar, Uğur Yaman ve Teyfik Yaman öldü, 22 kişi de yaralandı. Olay yerinde ceset parçaları bulunurken, patlamada ölü sayısının artabileceği belirtildi. Ayrıca patlama nedeniyle yol ve çevresinde 30 metre çapında, 5 metre derinliğinde çukur oluştu.

Haberin Devamı

PATLAMA DİYARBAKIR KENT MERKEZİNDEN DE DUYULDU
Diyarbakır kent merkezinden de duyulan patlama nedeniyle Dürümlü mahallesinde çok sayıda ev yıkıldı. Mahallede cam kırıkları nedeniyle yaralalanan olduğu belirtildi. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılıp tedaviye alındı. (Habertürk)

DEHŞET GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Patlayan aracın yarattığı tahribat, gün ağarınca daha net ortaya çıktı. Patlamanın şiddeti ile olay yerinde 5 metre derinliğinde 30 metre genişliğinde bir çukur oluşurken, köylüler halen çevrede insan uzuvları ve araç parçalarını topluyor. Köylüler, bazı yakınlarından haber alamadıklarını belirtirken, resmi kaynaklara göre ise vücut bütünlüğü bozulmamış 4 kişinin öldü, 23 kişi ise yaralandı.

Patlamanın şiddeti ile mezraya 150 metre uzaklıktaki bölgede 5 metre derinliğinde ve 30 metre genişliğinde dev bir çukur oluşurken, çevredeki bazı evlerin de hasar gördüğü ve camların kırıldığı, duvarlarının yıkıldığı görüldü.

Haberin Devamı

15 KAYIP İDDİASI

Köylüler, sabah saatlerinden itibaren patlamanın gerçekleştiği nokta ve çevresinde bazı vücut uzuvlarını toplayıp yetkililere teslim ederken, bazı yakınlarından da haber alamadıklarını ve bunların sayılarının yaklaşık 15 olduğunu Jandarmaya bildirdiler. Resmi kaynaklara göre, şimdiye kadar vücut bütünlüğü bozulmamış 4 ceset bulunurken, olayda 23 kişinin de yaralandığı belirtildi. Köydeki incelemeler ve çalışmalar sürerken, köyde dün geceden beri elektrik enerjisi verilemiyor.

KIYAMET OLDU ZANNETTİK
Köylüler, patlamanın şiddetinin çok büyük olduğunu belirterek, "Kıyamet oldu zannettik. Hemen olayın olduğu yere doğru geldik. Bugün aldığımız cenazeleri defnedeceğiz" dedi.

KÖYLÜLER TAKİP EDİYORDU VE PATLAMADAN ÖNCE ÇATIŞMA ÇIKTI

Köylülerin iddiasına göre, bomba yüklü kamyon patlamanın gerçekleştiği Dürümlü mezrasına gitmeden önce Danışlı Köyü’nde bir kaç kez dolaşınca, köylülerin dikkatini çekti. Köylüler durdurdukları kamyondaki kişiyle tartışınca, araçta bulunan kişi yolunu kaybettiğini söyledi. Buna ikna olmayan köylülerin ısrarı üzerine kamyondaki kişinin köylülere silah çekerek tehdit ettiği iddia edildi. Daha sonra köylülerin söz konusu kamyonu takibe aldıkları, bu sırada silah sesleri geldiği ve ardından Dürümlü mezrasına 150 metre kala büyük bir patlamanın olduğu iddia edildi.