Diyarbakır Diyarbakır Ve Batman'da 4 Bin 500 Kişi İftarda Bir Araya Geldi

Diyarbakır Ve Batman'da 4 Bin 500 Kişi İftarda Bir Araya Geldi

23.06.2017 - 21:28 | Son Güncellenme:

.

Diyarbakır Ve Batmanda 4 Bin 500 Kişi İftarda Bir Araya Geldi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır ve Batman'da 4 bin 500 kişi iftar sofrasında bir araya geldi.

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, "Sokak iftarlarında buluşalım, bereketi paylaşalım" sloganıyla düzenlenen programda 2 bin 502 kişiye yemek verildi.

Bismil Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç tarafından Hükümet Konağı önünde bulunan caddede düzenlenen programda Kuran-ı Kerim ve mevlit okundu.

İlçede görev yapan tüm güvenlik güçlerine teşekkür eden Gülenç, "Allah yar ve yardımcıları olsun. Bu mübarek iftar masasında bizleri şereflendiren, buraya kadar gelen bizleri onurlandıran bütün vatandaşlarımıza şükranlarımızı ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

İftara, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum müdürleri, okul müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

- Gercüş'te 2 bin kişilik iftar sofrası kuruldu

Batman'ın Gercüş ilçesinde kardeş iki belediye olan Gercüş ve Sancaktepe Belediyesinin düzenlediği "kardeş sofrası"nda 2 bin kişiye iftar verildi.

Bağlarbaşı Mahallesi'nde düzenlenen programda, Gercüş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç misafirlerini karşıladı ve onlarla sohbet etti.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda sanatçı Recep Aslan tasavvuf müziği eserleri seslendirdi, semazen ve Hacivat-Karagöz gösterisi sunuldu.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Duran Vuranok, Emniyet Amiri Serkan Küçükdoğru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Siraç Badur, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.