Denizli DENİZLİLİ ATLETİN BÜYÜK BAŞARISI

DENİZLİLİ ATLETİN BÜYÜK BAŞARISI

06.08.2014 - 13:03 | Son Güncellenme:

.

DENİZLİLİ ATLETİN BÜYÜK BAŞARISI

Atletizm Türkiye Şampiyonası 400 metrede, 1.lik kürsüsüne çıkan Denizli Büyükşehir Belediyespor’un başarılı atleti Çetin Çağatay, 800 metrede ise 2. oldu.
Veteranlar Türkiye Şampiyonası ve Büyükler Federasyon Deneme Yarışmaları İzmir’de yapıldı. 02-03 Ağustos tarihlerinde, Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilen yarışmalara, 32 bayan 109 erkek toplam 141 sporcu katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesporlu atlet Çetin Çağatay, ilk gün 400 metre koştu ve 1.05.59’luk derece ile Türkiye birincisi oldu. Çağatay, Türkiye rekorunu iki saniye ile kaçırdı. Yarışların 2. günü 800 metre koşusuna da katılan başarılı atlet Çağatay, 2.34.67 ile Türkiye ikinciliğini elde ederek, yine kürsüye çıktı.
Denizli’yi ve Denizli Büyükşehir Belediyespor’u temsilen yarışmalara sadece kendisinin katıldığını belirten Çağatay, “21-31 Ağustos tarihleri arası yine İzmir’de yapılacak olan Veteranlar Avrupa Atletizm Şampiyonası öncesi, derece yaptığım bu yarışlar, benim için çok ciddi bir sınav oldu. Ağustos sonu yapılacak yarışlarda, inşallah Avrupa Şampiyonluğu’na da ulaşacağım” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyespor Başkanı Rüşan Uzunoğlu, Atletizmde derece yapan atlet Çetin Çağatay’ı kutladı. Çağatay’ın çok önemli bir başarıya imza attığını kaydeden Başkan Uzunoğlu, “Avrupa Şampiyonası’nda derece yapacağından kuşkumuz yok. Kendisine inanıyor ve güveniyoruz” dedi.