Gündem Djokovic’in glüten savaşı Türkçede

Djokovic’in glüten savaşı Türkçede

10.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sırp tenisçi Novak Djokovic’in başarılı olmasını sağlayan meşhur glüten diyeti öyküsünün anlatıldığı ‘Kazanmak İçin Varım’ isimli otobiyografisi Martı Yayınları’ndan çıktı

Djokovic’in glüten  savaşı Türkçede

Tenis dünyasında Amerika Açık’ın bir numaralı seri başı Sırp tenisçi Novak Djokovic’in zirveye tırmanışının hikayesinin anlatıldığı “Kazanmak İçin Varım” isimli otobiyografisi Martı Yayınları etiketiyle “Galaksinin Yıldızları” serisinden Türkçe olarak yayımlandı.
Kitabın merkezinde, tenisçinin başarılarının temelini oluşturan glüten diyeti var. Djokovic, bazı maçlarda nedenini bilmediği bir şekilde halsiz kalır ve hatta zaman zaman yere yığılır. Ne yaparsa yapsın, bu halsizliğin ve yere yığılmaların sebebini bulamaz. Ancak bir gün, tesadüf eseri Avustralya Açık Turnuvası’ndaki maçı sırasında onu dikkatli izleyen Sırp doktor İgor Cetojevic, ünlü tenisçinin sorunlarının beslenmesiyle ilgili olduğunu keşfeder.
Dr. Cetojevic, tenisçiyi televizyonda izledikten altı ay sonra, Hırvatistan’daki Davis Kupası maçında bir araya gelirler. Bu buluşma Djokovic’in dünya tenisinin zirvesine tırmanışının da başlangıcı olur.
Djokovic’i durduran ve hedeflerine ulaşmasına engel olan şey, glüten hassasiyetidir. Dr. Cetojevic basit bir test yaparak Djokovic’in glütene karşı hassasiyeti olduğunu netleştirir ve 14 gün sürecek bir glüten diyeti verir. Bu sürenin sonunda Djokovic kendini oldukça farkı hisseder. İki haftalık sürenin sonunda, Djokovic’in hedeflerine ulaşması için artık hiçbir engel yoktur. Sıkı antrenman programını glütensiz beslenmeyle birleştiren Novak Djokovic, günümüzün ve tenis tarihinin en iyi tenisçilerinden olmasının altında yatan en önemli nedenlerden birinin, uyduğu diyet programı olduğunu söylüyor.
Kitapta sporcunun bazı egzersiz programları ve diyet tarifleri de okurla paylaşılıyor.