Ege Doğal Yaşam Köyü ‘nefes’ aldıracak

Doğal Yaşam Köyü ‘nefes’ aldıracak

17.07.2017 - 03:41 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentten uzaklaşıp rahat bir nefes alınabilecek 4 milyon liralık ‘Doğal Yaşam Köyü’nü kuruyor. Köy kültürünü deneyimleme olanağı bulan kentliler, tarhana yapımından zeytin sıkımına kadar pek çok ürün yapımı öğrenecek

Doğal Yaşam Köyü ‘nefes’ aldıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle, ekolojik kalkınmanın öne çıkarıldığı Urla Bademler’de ‘Doğal Yaşam Köyü’ kuruyor. Kentin yoğun temposundan yorulanlar için ideal bir uzaklaşma noktası olan 315 dekarlık köyde ziyaretçiler hem konaklayabilecek hem de günübirlik gelebilecek. Köyün geleneksel kültürünü deneyimleme olanağı bulan kentliler, tarhana yapımından taş kırım zeytinyağı fabrikasında zeytin sıkımına kadar pek çok önemli tecrübeyi de burada yaşayacak. 4 milyon liralık yatırımla kurulmaya başlanan köyde çiçek üretim seraları, soğukhava deposu, fide dikim bölümü ve idari binalar yer alıyor.

Haberin Devamı

Ürünler satılacak

Konaklamalı veya günübirlik ziyaretçiler için ayrıca üretim parselleri arasındaki yollar yürüyüş ve bisiklet kullanımı için hazırlanıyor. Konaklamalı ziyaretçiler, Bademler Köyü’nün deneyimli üreticilerinden salça, tarhana, reçel, turşu, köy ekmeği gibi ürünlerin yapımını öğrenecek, kerpiç atölyesinde köy fırını ve hayvan barınakları için kerpiç dökecek. Doğal yaşam Köyü’ne kurulacak meydanda, kooperatifin ürünleriyle birlikte konaklamalı ziyaretçilerin işleme atölyelerinde ürettikleri ürünler ve çevredeki kooperatiflerin ürünleri satışa çıkarılacak.

Yazarlar