Kars Doğu Anadolu'da Kış

Doğu Anadolu'da Kış

31.01.2017 - 11:52 | Son Güncellenme:

Bölgedeki kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorluk yaşayan tilkinin, kar üzerinde avlanması kameralara yansıdı

Doğu Anadoluda Kış

KARS (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük sıcaklığın kaydedildiği Kars'ta, olumsuz hava koşulları sebebiyle yiyecek bulmakta zorluk çeken bir tilkinin karda avlanması kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

Bölgede geçen haftadan itibaren aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı ve soğuk hava yaban hayatını da olumsuz etkiledi.

Gece bölgede en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 20,5 derece ölçüldüğü Kars'ta, yabani hayvanlar da yiyecek bulmakta güçlük çekiyor.

Kars'ın Yahni Dağı mevkisinde soğuk havada avlanmaya çalışan bir tilkinin, kar altındaki fareyi yakalamak için karı patileri ile kazması, etrafı izleyip kar altındaki avının hareketini dinleyerek üzerine zıplaması kameralarca görüntülendi.

Bu çabalarına rağmen avını yakalayamayan tilkinin kar üzerindeki av arayışı, vatandaşların da ilgisini çekti.

- Bidonlarla kayak keyfi

Kentte, kar yağışının halen etkisini sürdürmesi ve okullarının sömestr tatilinde olması dolayısıyla çocuklar da doyasıya eğleniyor.

Haberin Devamı

Ocaklı köyünde tatili fırsat bilen çocuklar, leğen ve bidonlarla yolda kaymanın keyfini yaşadı.

Zaman zaman kaygan zemin nedeniyle ayakta durmakta güçlük çeken çocuklar, kayarken düşmelerine rağmen eğlenmeyi sürdürüyor.