Gündem Doğuştan gazeteciydiler

Doğuştan gazeteciydiler

15.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de ilk kez Milliyet gazetesinde bağımsız ekonomi sayfası hazırlayan usta gazeteci Ali Gevgilili, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) düzenlediği ‘Meslekte İz Bırakanlar’ toplantısında anıldı

Doğuştan gazeteciydiler

TGC’nin düzenlediği ‘Meslekte İz Bırakanlar’ toplantıları devam ediyor. 16. toplantının gündemi, basın tarihinde birçok yeniliğe imza atan ve Türkiye’de ilk kez Milliyet gazetesinde bağımsız ekonomi sayfası hazırlayan usta gazeteci Ali Gevgilili’ydi. ABD’de yaşayan Gevgilili’nin doğum günü vesilesiyle dün TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya TGC Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Vekili Vahap Munyar, Genel Sekreter Sibel Güneş, Onur Kurulu Başkanı Ergin Konuksever, suikast sonucu öldürülen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi, Şair -Yazar Prof. Dr. Cevat Çapan, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç ile Ali Gevgilili’nin kızı Elif Gevgilili ile ablası Ayfer Gevgilili’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto yaptı. Olcayto, “Ali Gevgilili’nin bugün doğum günü. Yazılarını seve seve okurdum. Kelimeleri kullanmakta müthiş bir zenginliği vardır” dedi.

Haberin Devamı

Ekonomi sayfası örnekti

Milliyet Gazetesi’nin Dış Politika Yazarı Sami Kohen ise şunları dile getirdi: “Miliyet’te uzunca yıllar boyunca beraber çalıştık. Çok iyi anlaşabildiğim bir kardeşimdi. Mesleki olarak da çok yönlü bir kişiliğe sahipti. Vatan’da sanat kritikleri yazıyordu, Milliyet’e geldiğinde ekonomi sayfası editörüydü. O zamana kadar ekonomi sayfalarına iki kolon ayrılırdı ama o tamamen tam sayfa yapıp bağımsız bir kişilik kazandırdı. Hem Milliyet’e hem de Türk basınına yenilikler getirdi.”

‘Hep yanımızda oldu’

Nükhet İpekçi ise, “Babamla çok güzel bir ilişkisi vardı. Babam da Gevgilili de gazeteciliği hiç bırakmadılar. Doğuştan gazeteciydiler. Onlar günü gününe tüketilen gazetelerin sonsuz gazetecileri. Gönülden kopan sözleriyle yanımızda oldu” diye konuştu.

Yazarlar