Gündem Dokunulmazlık dosyaları kamyonetle taşındı

Dokunulmazlık dosyaları kamyonetle taşındı

14.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

24. Dönem’de TBMM’ye gelen milletvekillerine ait bin 200 dokunulmazlık dosyası, “milletvekillikleri düşenler” ayıklanmak üzere Başbakanlık üzerinden Adalet Bakanlığı’na gönderilmeye başlandı.

Dokunulmazlık dosyaları kamyonetle taşındı

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda bulunan dosyaların taşınma işlemi, ilginç görüntülere sahne oldu. Sayıca çok olması ve kabarıklığı nedeniyle elde taşınamayan dosyalar, kamyonetten indirildikten sonra görevliler tarafından el arabalarına konularak Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı bürosuna götürüldü.
Önder: Yetim hakkı yok
Dosyalar Başbakanlık üzerinden Adalet Bakanlığı’na, oradan da ilgili mahkemelere iletilecek. Ancak milletvekillikleri devam edenler, ayıklandıktan sonra yeniden Meclis’e geri gönderilecek. 25. Dönem’de milletvekili seçilemeyenlere ait dosyalarla ilgili hukuki süreç de başlayacak. TBMM Başkanlık Divanı toplantısından çıkan İdare Amiri ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, gazetecilerin “Dosyaların büyük bölümü sizin arkadaşlarınızın” demesi üzerine, “Bu dosyalarda hırsızlık, yolsuzluk, yetim hakkı yok. Hepsi bizim şeref madalyamız” dedi.