Ekonomi Dolar hareketli başladı

Dolar hareketli başladı

28.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olduğu geçen hafta sakin bir seyir izleyen dolar/TL tatil sonrası ise hareketli başladı. Haftanın ilk işlem gününde döviz piyasasında yüksek oynaklık gözlenirken, dolar/TL 6.30 seviyesine yaklaştı, sonra geri çekildi.

Dolar hareketli başladı

Türkiye piyasalarının kapalı olduğu cuma günü 6.00 seviyesinden kapanan, dün sabah 6.0182 seviyesinde olan dolar/TL içinde 6.2960 seviyesine kadar yükseldi. Böylece TL’nin dolar karşısında günlük değer kaybı yüzde 4.7’ye ulaştı. Ancak öğleden sonra TL kayıplarını azaltırken, dolar/TL de 6.1424 seviyelerine çekildi. Reuters’a konuşan bankacılar Türkiye’nin risklerine dair henüz bir şeyin değişmediğini belirtirken, Londra piyasalarının kapalı olduğu dün kurda yükselişi tetikleyecek bir haber akışı bulunmadığını ve yerli kurumsal döviz talebi nedeniyle dolar/TL’nin sert yükseldiğini belirtti.

Haberin Devamı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın cuma günü Jackson Hole’da yaptığı ve güvercin algılanan konuşması küresel olarak dolarda değer kaybına neden olmuş, piyasaların kapalı olduğu süreçte ABD ile ilişkilere yönelik negatif bir gelişme olmamasının da etkisiyle dolar/TL haftaya sakin başlamıştı.

Analistler bir yandan Türkiye - ABD arasındaki ilişkilerin seyrinin piyasaların gündemindeki ana konu olmayı sürdürdüğüne dikkat çekiyor.

Borsa yükselişte

Öte yandan Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 1.098 puan artışla 91.284 puandan kapandı. Gün içinde en düşük 89.999 puanı, en yüksek 91.284 puanı gören endeks, günü yüzde 1.22 artışla gördüğü en yüksek seviyeden tamamladı. Borsa İstanbul Altın Piyasası endeksi önceki kapanışa göre yüzde 5.26 değer kazanırken altının kilogramı kapanışta 240 bin lira oldu.