Ekonomi Dolar sakin seyirde

Dolar sakin seyirde

24.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dolar kuru dün düşüşe geçti. Bu hafta 3.98’e kadar yükselerek tarihi zirvesini yenileyen dolar/TL dün ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararlarına ilişkin beklentilerle güne düşüşle başladı.

Dolar  sakin seyirde

Fed’in son toplantı tutanaklarının birçok katılımcının enflasyonun beklenilenden daha uzun süre Fed’in yüzde 2 hedefinin altında kalacağına ilişkin endişeli olduğunu gösterdikten sonra dolar değer kaybetti.

Haberin Devamı

Bu ifadeler piyasaların gelecek yıl daha fazla faiz artışı fiyatlamalarından geri adım atmalarına yol açtı. Fed sonrası gerileyen kur 3.93 seviyelerine indi.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, dün Reuters’a yaptığı açıklamada Merkez Bankası’nın enflasyon beklentileri bozulduğu takdirde faizleri yukarı çekebileceğini, bankanın bir adım atmak için Para Politikası Kurulu kararını beklemeksizin faiz artırabilecek bir politika seti kullandığını söyledi. Kur dün Fed beklentileri ve Ertem’in açıklamaların desteğiyle 3.93’lü seviyelerden yönünü aşağı çevirerek bir ara 3.9010’a indi.