Gündem Dolmabahçe, bayramlarda ilk üç gün kapalı olacak

Dolmabahçe, bayramlarda ilk üç gün kapalı olacak

03.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Büyük Millet Meclis’i (TBMM) Başkanlığı Milli Saraylar’a bağlı saray, köşk ve kasır gezi yönetmeliğinde değişikliğe gitti.

Dolmabahçe, bayramlarda  ilk üç gün kapalı olacak

Yönetmeliğe göre ilkokul ve anaokulu ziyaretlerine kapatılan Dolmabahçe Sarayı, dini bayramların ilk üç günü de kapalı olacak. Bugün Başkanlık Divanı’nda karara bağlanacak olan düzenlemeler özetle şöyle:
Sadece pazartesi kapalı olan Dolmabahçe Sarayı, artık, perşembe
günleri de ziyarete kapalı olacak.
Dolmabahçe Sarayı, Ramazan ve Kurban bayramlarının ilk üç günü ziyarete kapalı olacak.
Dolmabahçe Sarayı ilkokul ve öncesi eğitim kurumlarının grup gezilerine kapalı olacak. Bu uygulamaya ise ‘sarayın yapısının büyük olması, salon ve yüksek merdivenlerden oluşması, anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin bu mekanları dolaşmakta sıkıntı yaşamaları’ gerekçe gösterildi.
Öte yandan mekan ve objelerin
korunması amacıyla gerekli olması halinde günübirlik ziyaretçi sayısına sınırlama getirilebilecek.
Saray ve kasır gezi ücretlerine yüzde 50 ile yüzde 150 arasında zam yapılacak. Dolmabahçe Sarayı’nda Selamlı gezisi 40 TL’ye, Selamlık-Harem gezisi ise 60 TL’ye çıkarılacak. Beylerbeyi Sarayı 30 TL’ye, kasırlar
10 TL’ye, Resim Müzesi 15 TL’ye yükseltilecek.

133 eser TBMM’ye
TBMM Başkanlığı, resmi kurum ve kuruluşlara tahsis edilen tarihi eserlerin iade edilmesi uygulaması kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne verilen 133 değerli tabloyu geri alacak. Dünyaca ünlü yabancı ve Türk ressamlara ait olan tablolar, Milli Saraylar bünyesinde TBMM resim müzesinde sergilenecek.