Gündem Dönüş başladı çileye devam

Dönüş başladı çileye devam

31.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale, Yalova ve Bandırma’daki feribot iskelelerinde uzun kuyruklar oluştu. TEM Otoyolu’nda İstanbul istikametine doğru yoğunluk yaşandı

Dönüş başladı çileye devam

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde dönüş yolculuğu bazı bölgelerde çileye dönüşürken, bazı bölgelerde de trafik akışında sorun yaşanmadı.
Tedbirli davranıp yoğun trafiğe takılmamak için günün ilk ışıklarıyla yollara düşenler özellikle feribot iskelelerinde uzun kuyruklardan kurtulamadı.
* TEM OTOYOLU: Bayram tatilinden dönenler, TEM Otoyolu’nun İstanbul istikametinde yoğunluğa neden oldular. TEM Otoyolu’nun Bolu ve Düzce kesimlerinin İstanbul istikametine doğru yaşanan yoğunluğa rağmen, trafiğin akışında sorun olmadı.
Bayram öncesi kilometrelerce kuyruğun olduğu TEM Otoyolu Gerede gişelerinden ise dönüş yolculuğuna çıkanlar araçlarıyla gişelerden beklemeden geçtiler.

Haberin Devamı


* BANDIRMA LİMANI: Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, İstanbul’a gitmek isteyenler sabahın erken saatlerinden itibaren limanda uzun araç kuyruğu oluşturdu.
Normalde gün içerisinde 4 sefer yapılırken, yoğunluk nedeniyle sefer sayısını 6 feribot ve 4 deniz otobüsü olamak üzere 10’a çıkarıldı.
* ÇANAKKALE: Çanakkale ve Lapseki’deki feribot iskelelerinde, Avrupa yakasına geçmek isteyen tatilcilerin araç kuyruğu iki kilometreyi buldu. Saatler ilerledikçe araç kuyrukları daha da arttı. Çanakkale il merkezinde öğle saatlerinde artan yoğunluk yüzünden trafik ekiplerince Demircioğlu Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı girişinde araçlar iki sıralı olarak bekletildi. Sürücüler, Feribot İskelesi’ne sırayla yönlendirildi.
* YALOVA: Tatilini il dışında geçiren İstanbullular, Topçular İskelesi’ndeki istif alanını doldurdu. Gişeler önünde de uzun araç kuyrukları oluştu. İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) 12 olan feribot sayısı, yoğunluk nedeniyle 17’ye çıkarıldı.
* KIRIKKALE: Dönüş yolundaki tatilciler, Kırıkkale-Kayseri, Samsun ve Sivas karayolunda yoğun trafikle karşılaştılar. Kırıkkale kent girişindeki yollarda araçlar uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.
Zaman zaman meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle de ulaşımı durma noktasına geldi. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bölge Trafik ekipleri üç ayrı karayolunda geniş kapsamlı önlemler alıp, yoğunluğun olduğu bölgelerde trafik akışını rahatlatmaya çalıştılar.

Haberin Devamı

Bekirdere’ye dikkat edin

Tatil dönüşünde, sürücülerin en çok zorlandığı geçiş noktası yine Bekirdere Rampası. Ankara’nın yanı sıra Antalya ve tüm Akdeniz bölgesinden Eskişehir yolunu kullanarak gelen araçlar Sakarya’da TEM’de birleştikten sonra bu trafik, İzmir- Bursa ve Yalova yönünden gelen araçlarla kesişiyor. Sürücülerin burada sabırlı olmaları, emniyet şeridini kapatmamaları istendi.

Yazarlar