Teknoloji Dördüncü nesil iPad’ler bazı durumlarda üst modellerle değiştirilecek

Dördüncü nesil iPad’ler bazı durumlarda üst modellerle değiştirilecek

17.04.2017 - 11:39 | Son Güncellenme:

Dördüncü nesil iPad 2012, iPad Air 2 ise 2014 yılının sonlarına doğru piyasaya sürülmüştü. 9to5Mac sitesine göre dördüncü nesil iPad’lerin iPad Air 2 ile değiştirilebileceği belirtiliyor.

Dördüncü nesil iPad’ler bazı durumlarda üst modellerle değiştirilecek

Dördüncü nesil bir iPad'iniz varsa ve cihazınıza değişim yapılması gerekiyorsa, cihazınızı bir iPad Air 2 ile değiştirebiliyorsunuz. 9to5Mac'in elde ettiği bilgilere göre Apple çalışanlarına müşterileri değişim karşılığı verilen iPad’in 32 GB ve 128 GB gibi daha farklı depolama alanı seçenekleri olduğu konusunda bilgilendirmeleri de öğütleniyor. Dördüncü nesil iPad, 16 GB ve 64 GB depolama alanı seçenekleriyle sunuluyordu. Yani bu değişimden yararlanan kullanıcılar daha fazla alana sahip olacak.

Haberin Devamı

Apple, ürünlerine genellikle üretimi kestikten beş yıl sonrasına kadar destek sağlıyor. Yani dördüncü nesi iPad kullanıcıları, Apple'dan teknik destek almaya devam edebilir. Dolayısıyla müşteriler cihazlarını, Apple'ın stoklarında bulunmayan ve üretimi durdurulan iPad 4 yerine, üretimi yakın zamanda durdurulmuş iPad Air 2 ile değiştirebilirler.

Apple Insider sitesi ise, servis için getirilen daha eski iPad’lerin iPad Air 2’lerle değiştirilmesinin her Apple mağazası için geçerli bir durum olmadığını söylüyor. Burada inisiyatif mağaza yöneticilerine bırakılıyor, stokta iPad 4’ün bulunmaması hâlinde iPad Air, iPad Air 2 veya nadir durumlarda 2017 iPad ile değişim gerçekleştiriliyor.