Kültür Sanat Dorsay’ın objektifi ‘Mistikler Diyarı’nda

Dorsay’ın objektifi ‘Mistikler Diyarı’nda

31.10.2009 - 00:40 | Son Güncellenme:

Sinema yazarı Atilla Dorsay, son dönemde fotoğrafçı kimliğiyle de konuşuluyor. Sinema yıldızlarının portrelerinden oluşan sergilerin ardından Dorsay bu kez objektifini Hindistan’a yöneltti

Dorsay’ın objektifi ‘Mistikler Diyarı’nda

Dorsay’ın 5 Kasım’da Beşiktaş Sanat Galerisi’nde açılacak “Mistikler Diyarı: Hindistan” adlı sergisinde, Hindistan’ın tüm renklerini yansıtan 46 fotoğraf sergilenecek. Sergi, 5 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Büyüleyen ülke
Hindistan’a ilk kez 2008’de gittiğini ve bu ülkeden büyülendiğini anlatan Dorsay, “Hindistan, sokaklarda yaşayan bir ülke. Her şey gözlerinizin önünde oluyor. İnsanlar bunları yaşamaktan gocunmuyor, gizlemiyor. Görkem ile sefaletin, zenginlik ile yoksulluğun, kamusal olan ile özel olanın iç içe olduğu bir ülke” diyor.
40 yılı aşkın meslek yaşamında, hayatını sinemayla yoğuran Atilla Dorsay’ın fotoğrafçılığı özellikle son dönemde öne çıktı. Dorsay fotoğrafa yönelişini şöyle anlatıyor:
“Fotoğrafçılık hayatımda önemli bir yerde duruyor. Görsellikle çevriliyim, uzun yıllardır fotoğraf çekiyordum da böylesine ciddiye almamıştım. Artık görselliği pratik alanda yaşama sorunu fotoğrafçılıkta yoğunlaşacak sanırım”.

Haberin Devamı

Dorsay’ın objektifi ‘Mistikler Diyarı’nda

“Mistikler Diyarı: Hindistan” sergisinde Dorsay’ın çektiği 46 fotoğraf yer alıyor.