Gündem Dört bir yanda acı ve hüzün

Dört bir yanda acı ve hüzün

23.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Canlı bombanın saldırısında Suruç’ta yaşamını yitirenler, Türkiye’nin çeşitli merkezlerinde toprağa verildi. Ölenlerin cenazelerini binlerce vatandaş uğurladı

Dört bir yanda acı ve hüzün

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde IŞİD’li canlı bombanın kanlı eyleminde yaşamını yitirenler dün binlerin katıldığı törenlerle son yolculuklarına uğurlandı. Türkiye’nin yüreğini dağlayan katliamda can verenlerin cenazeleri Gaziantep’teki otopsilerin ardından yakınlarına teslim edildi.

Haberin Devamı

Katliam kurbanlarından 12’si önceki gün toprağa verildi. Mücahit (Evrim Deniz) Erol, Med Ali Barutçu ve Serhat Devrim’in cenazeleri memleketleri Muş’ta aynı mezarlıkta defnedildi. Nazlı Akyürek ve Veysel Özdemir Diyarbakır’da; Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur Mardin’de; Osman Çiçek ve Kasım Deprem, Şanlıurfa Suruç’ta; Erdal Bozkurt Ağrı Tutak’ta; Alper Sapan İstanbul’da; Okan Pirinç de Hatay’da toprağa verildi.

Ana-oğula son görev

Çerkez asıllı Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç’ı Bursa’da binlerce kişi uğurladı. Annesini ve ağabeyini kaybettiği saldırıdan yaralı kurtulan Sinem Kılıç, son seçimde HDP Bursa Milletvekili adayı olan babasıyla törene katıldı. Abhazya Bayrağı örtülen Ferdane Kılıç’ın tabutunu kadınlar taşırken, Adige ve SGDF bayrağı örtülen Nartan Kılıç’ın tabutunu HDP’liler taşıdı. Törene HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı. Adana’daki bir gösteride polisin ağzını yırtarcasına müdahalede bulunduğu görüntüsü hafızalara kazınan Cebrail Günebakan’ın cenazesi, memleketi Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde defnedildi. Defin sırasında tabuta sarılarak Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakan anne Haskar Günebakan, “Neden beni üç gündür aramıyorsun. Sana kıyanlar Allah’ından bulsun” dedi.

Haberin Devamı

‘İlk giden ben olmalıydım’

Çağdaş Aydın’ın cenazesi, memleketi Tunceli Ovacık’ta defnedildi. Törende acılı baba HDP Esenler İlçe Başkanı Fethi Aydın “Patlama sırasında Çağdaş benim yanımdaydı. Ama o beni solladı, onu kıskanıyorum. Çağdaş’tan önce ilk giden ben olmalıydım” dedi.