Kültür Sanat Dövme festivalinde rekor denemesi

Dövme festivalinde rekor denemesi

21.09.2015 - 14:25 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü dövme ustaları, ekim ayında İstanbul'da düzenlenecek İstanbul Tattoo Convention 2015'te bir araya geliyor.

Dövme festivalinde rekor denemesi

Türkiye'de ilk defa 2012 yılında gerçekleşen İstanbul Tattoo Convention 2015, bu sene de Türkiye ve dünyada ün yapmış dövme ustaları ile dövme tutkunlarını 2-3-4 Ekim'de Maslak Arena’da buluşturacak.

Haberin Devamı

Bu sene festivalde bir de rekor denemesi gerçekleşecek. Guinness'e başvuru: "Bir kişi üzerinde en çok dövme sanatçısının çalıştığı dövme" rekoru için yapıldı. Bu rekor 81 kişi ile bu festivalin açılış gününde gerçekleştirilecek.

3 gün boyunca İstanbul Tattoo Convention 2015'te Hollywood yıldızları ve dünyaca ünlü sporcuların dövmelerini yapan ünlü dövme sanatçıları hünerlerini sergilerken sürpriz şovlar ve konserlerle festival tadında bir hafta sonu sizleri bekliyor.

İstanbul Tatoo Convention, Türkiye'de sadece dövme festivalinin ötesine geçerek, dövme kültürünün bir yaşam tarzı olması ile küresel izleyicilerin ve basının ilgi odağı haline geldi.

Türkiye'nin ve dünyanın en önemli dövme sanatçılarının yer aldığı bu program, dünyada bu konuda ciddi tecrübelere sahip benzer festivallerin saygıyla desteklediği bir şov olarak Türk fuarları takvimindeki yerini güçlü bir şekilde sağlamlaştırdı.

Haberin Devamı

Ziyaretçi kitlesi her yaştan insanlardan oluşan İstanbul Tatoo Convention'da, standlarda yapılan çalışmalar gün boyu takip edilebilir. Standlarda yapılan dövmeler, 'en iyi dövme sanatçısı' ve 'en iyi dövme' kategorilerinde yarışarak ödüllendirilir.

Bu yıl 4’cüsü gerçekleşecek olan “Istanbul Tattoo Convention” ( Istanbul Dövme Fuarı) Türkiye’de ilk defa 2012 yılında gerçekleşti. Istanbul Dövme Fuarı’na Türkiye’ nin yanı sıra, Rusya, Almanya, Japonya, ABD, İngiltere, Yunanistan, İskoçya ve Kazakistan gibi dünyanın pek çok yerinden yaklaşık 80 ünlü dövme sanatçısı katılacak.

Geçtiğimiz yıl üçüncüsü gerçekleşen etkinlik yaklaşık 7.000 ziyaretçiyle bir önceki yıla göre %40 büyümeyle gerçekleşen organizasyon bu sene konser ve görsel showlarla bambaşka bir boyut kazandı. 3 yıldır Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde yapılan proje, büyüdüğü için “Maslak Arena” ya taşındı.

Bu sene; 2-3-4 Ekim tarihlerinde, Maslak Arena “Open Air” alanında, dördüncüsü gerçekleşecek olan İstanbul Tattoo Convention, “Re Müzik” ve “Golden Arrow” işbirliği ile katılımcılara festival tadında bir hafta sonu sunmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

70’e yakın dövme standı ile gün boyu ünlü dövme sanatçıları marifetlerini sergilerken, Hollywood starları ve dünyaca ünlü sporcuların dövmelerini yapan ünlü dövme ustaları ise show’larla hünerlerini sergileyecek.Türkiye’den ve Dünya’dan dövmeli güzeller dövme kraliçesi seçilebilmek için yarışacaklar. Vücut boyama showları da etkinliğe ayrı bir renk katacak.

Festival sonunda ise, katılımcıların yaptığı dövmeler içinden “En İyi Dövme Sanatçısı” ödülü sahibini bulacak.

Aslında “Tattoo Convention” dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok önemli bir akıma öncülük etmekle kalmayıp, dövme kültürünün parçası olmuş kitleleri 3 gün boyunca bu festivalde bir araya getirecek. Dövme yaptırmak isteyen katılımcıları da bekliyoruz.

Festivalde yer alması netleşen isimler ;

- Pentagram

- Can Gox

-Cem Köksal

-Gür Akat

-Gitarizma

-Blacktrick

-Rainbow Blues Band

-The Ayılar,

-Dj Soydan Yakuza’nın yanı sıra “pole dance” gösterisi de bulunuyor.