Gündem Dövmeli anneye emzirme izni

Dövmeli anneye emzirme izni

20.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avustralya’da bir annenin dövmeli olduğu gerekçesiyle 11 aylık bebeğini emzirmesinin yasaklandığı davada mahkeme oybirliğiyle kararı bozdu

Dövmeli anneye emzirme izni

Avustralya’da dövmeli anneye getirilen bebeğini emzirme yasağı ülkeyi salladı. Sydney kentinde görülen davada yargıç Matthew Myers bebeğin enfeksiyon kapma riskini neden olarak göstererek bir anneye emzirme yasağı kararı verdi. Bunun üzerine ismi açıklanmayan anne, HIV ve hepatit testlerinden geçirildi ancak kanında herhangi bir virüs saptanmadı. Ancak mahkeme test sonuçlarına rağmen bebek için durumu riskli görerek annenin emzirmesini yasakladı. Bebeğin annesi tarafından temyize götürülen karar ise Sidney Aile Mahkemesi tarafından bozuldu. Yargıç Murray Aldridge, ‘emzirmenin anne ve çocuk arasındaki bağı güçlendirdiğini’ belirterek ‘yargıçların kendi görüşlerini uzman gibi göstererek sunmalarını ve karara etki etmelerini’ eleştirdi.

Haberin Devamı

Kadın dernekleri ayaklandı

Perşembe günü yargıya taşınan olay Avustralya’da kadın hakları savunucuları ve sivil toplum örgütlerinin büyük tepkisini çekti. Avustralya Anne Sütüyle Besleme Derneği, ülkede çok sayıda annenin vücuduna çocuklarını çağrıştıran dövmeler yaptırdıklarını, ancak bu durumun herhangi bir sağlık riski taşımadığını vurguladı. Bu arada babanın kızının velayetini almak için dava açtığı söyleniyor.