Gaziantep Dp Genel Başkanı Uysal:

Dp Genel Başkanı Uysal:

16.06.2017 - 23:12 | Son Güncellenme:

"FETÖ terör örgütünün değim yerindeyse, Anadolu insanının bir asırlık birikimi madden ve manen sömürerek, hayallerini çalarak, evlatlarını çalarak, inşa ettiği bir örgütlenme modeli içerisinde darbe teşebbüsü yaşanmıştır"

Dp Genel Başkanı Uysal:

GAZİANTEP (AA) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Anadolu insanının hayallerini çalarak, inşa ettiği örgütlenme modeliyle darbe girişimini gerçekleştirdiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Uysal, DP Gaziantep İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar programında, partililerle hayırlı bir ayda buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Terör örgütü FETÖ'nün devletin tüm bağışıklık sistemi çökerttiğini, akabinde de 15 Temmuz darbe teşebbüsünün yaşandığı anımsatan Uysal, "Bu süreç zaman zaman 'kontrollü darbe' ,'kontrollü patlatma' sözleri başta olmak üzere, çeşitli sorgulamalarla ister istemez muhatap kaldı ama açık yüreklilikle bir hususu sizlerin dikkatine sunmak isterim. Elbette zihnimize oturmayan flu alanlar başta olmak üzere, bütün bunları sorgularken bu darbe teşebbüsünün merkezinde FETÖ terör örgütü bulunmaktadır." diye konuştu.

FETÖ yapılanmasının uzun yıllardan bu yana gerçekleştiğini anlatan Uysal, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"FETÖ terör örgütü değim yerindeyse, Anadolu insanının bir asırlık birikimi madden ve manen sömürerek, hayallerini çalarak, evlatlarını çalarak, inşa ettiği bir örgütlenme modeli içerisinde darbe teşebbüsü yaşanmıştır. Hangi soruyu sorarsak soralım, bu temel çekirdeğinde bulunan meseleyi perdeleyecek, sulandıracak, bir yanlışa Türkiye'nin savrulmaması gerekir."

Uysal, daha sonra partisinde uzun süre emek veren üyelerine plaket verdi.