Gündem Dündar ve Gül’ün yargılanmasına "tutuksuz" devam edilecek

Dündar ve Gül’ün yargılanmasına "tutuksuz" devam edilecek

01.04.2016 - 19:50 | Son Güncellenme:

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül’ün yargılandığı dava 22 Nisan’a ertelendi. Mahkeme, Dündar ve Gül’ün yurtdışına çıkış yasaklarının kaldırılması talebini reddetti.

Dündar ve Gül’ün yargılanmasına tutuksuz devam edilecek

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında, Can Dündar ve Erdem Gül’ün, atılı suçun niteliğine ve kanunda öngörülen ceza karşılıklarına göre, yurtdışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirinin devamına karar verdi.

Haberin Devamı

Heyet, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’in duruşmalara gözlemci olarak katılması yönündeki talebinini de reddetti.

Dosyanın Selam Tevhid’de Kumpas davası ile birleştirilmesi yönündeki talebin daha sonraki aşamalarda değerlendirilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, tanık gazeteci Emre Erciş hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına hükmetti.

Duruşma 22 Nisan tarihine ertelendi.

Can Dündar ve Erdem Gül, aralarında CHP ve HDP milletvekillerinin de bulunduğu kalabalık bir izleyici grubuyla adliyeden ayrıldı. Bu sırada koridorlarda slogan atıldı. Grup, 2 gazeteci Adliye binasından çıktıkları sırada da "Özgür basın susturulamaz" sloganı attı.