Kayseri DÜNYA AZERBAYCANLILARI MÜBARİZE MERKEZİ BAŞKANI RASİM MAMMADOV:

DÜNYA AZERBAYCANLILARI MÜBARİZE MERKEZİ BAŞKANI RASİM MAMMADOV:

27.02.2015 - 17:56 | Son Güncellenme:

.

DÜNYA AZERBAYCANLILARI MÜBARİZE MERKEZİ BAŞKANI RASİM MAMMADOV:

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Hocalı Katliamının 23. yıldönümü nedeniyle anma programı düzenledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen konferansa, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Azerbaycan Milletvekili Musa Kasımlı, Zengin Azerbaycan Uğrunda İçtimai Birliği Başkanı İrade Eliyeva, Dünya Azerbaycanlıları Mübarize Merkezi Medeniyet Merkezi Başkanı Rasim Mammadov, Türk Dünyası Birlik Teşkilatı Başkanı Samir Orucov, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Konferansta konuşan Azerbaycan Milletvekili Musa Kasımlı, “Türklerin Ermenilere karşı soykırım yaptığı iddiaları tamamıyla yalandır. Gerçek soykırımı Ermeniler yapmıştır. Birinci Dünya muharebesinde soykırımı yapan Ermenilerdi. Bunlar soykırımı şimdiki Azerbaycan yöresinde yaptılar. Soykırım devlet politikası ve siyaseti haline dönüştü. Ermeniler Azerbaycan topraklarını işgal etmeye başladılar. Türk askeri hiç kimseye el kaldırmaz, düşmana bile saygı gösterir. Oradaki Azeriler Türk ve Müslüman oldukları için öldürüldüler” dedi.
’Hocalı katliamını tanıtma kampanyası 50 ülkede yürütülüyor’ diyen Kasımlı, “Ermenistan ürettiği soykırıma cevap vermeli, bunu itiraf etmelidir. Hocalı soykırımı bir cinayettir. Türkiye’nin güçlü olmasını çoğu devlet istemez çünkü Türkiye’yi sömürmek isterler. Azerbaycan ve Türkiye’nin ikili ilişkilerinde güçlü olması birbirlerine fayda sağlar. Azerbaycan’ın derdi sizin, sizin derdiniz bizimdir” şeklinde konuştu.
Zengin Azerbaycan Uğrunda İçtimai Birliği Başkanı İrade Eliyeva ise, “Gençler bizim geleceğimizdir. Kendinizi geliştirmeniz sizin vatandaş olarak bir borcunuzdur. Hocalıya adalet kampanyası 60 ülkede devam ediyor. Bu kampanya Hocalının sessiz sarayını anlatıyor. Türkiye’nin bu derdi bizimle birlikte çektiğini bilmekteyiz. Hocalı soykırımı hakkında ölmüş çocukları, gözyaşı döken anneleri dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Bu dünyadaki en çetin soykırım olan Hiroşima ile eşdeğerdi. Bunu tüm dünya bilmelidir. Burada Azerbaycanlıları ’Türk’ diye kırdılar. Bizim gençlerimiz okusun ve tarihlerini bilsinler" ifadelerini kullandı.
Hocalı faciasının son 20 yılın en büyük meselesi olduğunu belirten Dünya Azerbaycanlıları Mübarize Merkezi Medeniyet Merkezi Başkanı Rasim Mammadov şunları söyledi: “Azerbaycan’ın tarihi katliamlarla doludur. Ermeniler her şeyi bizim diye benimsiyorlar, şeref ve namustan uzak hilekar ve yalancıdırlar. Ermenistan’ın amacı büyük Ermenistan kurmaktır. Biz adaletin ve halkın yanındayız. Bizler gibi misafirperver bir millet olamaz. Bizlerin evlerinde konuk odaları vardır. Bu insanlığımız ve misafirperverliğimizdendir. Bir Ermeni’nin karşısında Türk devletleri aciz kalamaz. Biz şerefli ve namuslu devletleriz. Ermeniler ise korkaktır. Türkiye ve Azerbaycan bir topraktır. Herkes birbirini güzel görse dünya daha güzel olur.”

Yazarlar