Gündem Dünya Engelliler Günü’ne müzikle destek verilecek

Dünya Engelliler Günü’ne müzikle destek verilecek

01.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın ve Türkiye’nin önemli vurmalı çalgı sanatçıları, Dünya Engelliler Günü kapsamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Vurmalı Çalgılar Şefi Dinçer Özer tarafından yönetilen 10. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali’nde buluşuyor. Festivale bu sene de Türkiye’nin dört bir yanından katılacak ritim toplulukları ve engelleri ritimle aşan özel eğitim öğrencileri katılacak.

Dünya Engelliler Günü’ne müzikle destek verilecek

Açılışı yarın gerçekleştirilecek festivale Dinçer ve Soner Özer, Hakan Yağuş, Can Kıyıcı, Suat Borazan’ın aralarında olduğu solistler katılrıken, uluslararası katılımcılar arasında Azerbaycan’dan Natık Şirinov Ritm Grubu, Afrika’dan Sekou Dembele ve İspanya’dan Luis Camacho Montealegre yer alacak.

Festival hakkında Milliyet’e açıklamalarda bulunan şef Dinçer Özer, festivalin Türkiye’de vurmalı çalgıların iyileştirici ve birleştirici gücü ile ilgili büyük bir farkındalık yarattığını vurguladı ve çıkış noktasını şöyle anlattı: “Bu projeye ilk önce Milli Eğitim Bakanlığının ‘da desteği ile okullarda öğrencilere ders vermekle başladım. Sonra okullar fazlalaşıp, ders verdiğim öğrenci sayısı artınca hem eğitim yapalım hem konser verelim diye düşündüm ve proje ortaya çıkmış oldu. Şimdi büyük salonlara sığamaz olduk. Proje sayesinde çocukların eğitimlerine vurmalı çalgılarla destek verilmeye başlandı.”

Özer sözlerine şöyle devam etti: “Festivali engelliler gününde yapmamızın nedeni, bir farkındalık yaratmak. Festivalimizin duyurularından sonra, birçok engelli ritim grubu oluşmaya başladı. Bu olağanüstü bir şey.”