Dünya Kupası Scolari psikologları tesislere çağırdı!

Scolari psikologları tesislere çağırdı!

03.07.2014 - 10:13 | Son Güncellenme:

Brezilya Teknik Direktörü Scolari psikologları acil olarak tesislere çağırdı, Kolombiya maçı öncesinde oyunculara grup terapisi uygulandı

Scolari psikologları tesislere çağırdı

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Brezilya Milli Takımı’nda oyuncuların psikolojilerinin bozulduğu söylentilerini doğrulayan bir gelişme yaşandı. Şili maçının ardından O Globo gazetesi, karşılaşmada futbolcuların ruh halinin normal olmadığına yönelik bir habere imza atmıştı.

Teknik Direktör Luis Felipe Scolari dün takım psikoloğunu acil olarak tesislere çağırdı. Cuma günü Kolombiya ile yapılacak olan çeyrek final maçının öncesinde spor psikoloğu Regina Brandao’nun takvimde olmayan bir günde takımın yanına çağrılması ilgi uyandırdı.

Şili maçında Neymar, Julio Cesar, David Luiz ve kaptan Thiago Silva’nın ağlayan görüntülerinin Scolari’yi oldukça endişelendirdiği, takım psikoloğuna iki günlük özel bir görev verdiği bildirildi. Oyuncuların duygusal kırlımaların yanında ayrıca konsantrasyon sorunu da yaşadıkları belirtilirken, Kolombiya karşısında bu durumdan olası bir yenilginin ortaya çıkmaması için önlem alındığı ifade edildi. Psikolog Regina Brandao’nun, yardımcıları Gisele Silva ve Aline Magnani ile birilikte oyunculara grup terapisi uyguladığı kaydedildi.

Yazarlar