Sivas Dünya Mülteciler Günü

Dünya Mülteciler Günü

20.06.2017 - 14:40 | Son Güncellenme:

.

Dünya Mülteciler Günü

SİVAS (AA) - AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Şahin, mesajında, bugünün şiddet ve zulümden dolayı evlerinden kopartılan ve zulümden kaçan insanların anıldığı ve onurlandırıldığı bir gün olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Dünya üzerinde 65 milyon mülteci olduğunu vurgulayan Şahin, "Geçen yıl 5 milyon insan yurdundan vatanından olmuş ve şu ana kadarki en yüksek mülteci olunan yıl olmuştur." ifadelerini kullandı.

Ülkede de 3 milyon 200 bin mülteci bulunduğunu ve bunların 3 milyona yakınının Suriyeli olduğunu aktaran Şahin, mesajında şunları kaydetti:

"Bizler Türk milleti olarak ensar-muhacir mantığı ile mültecilere yaklaşmaktayız ve onları misafirimiz olarak görmekteyiz. Ülkemizde şu anda belli nüfus kayıtlarıyla dolaşma özgürlüğüne sahipler, belli yerlere yerleşebiliyorlar ve ülkemizin şartlarına adapte olmaya çalışıyorlar.

Haberin Devamı

El-Bab'a yapılan operasyonlar neticesinde bayram öncesi en az 50 bin kişinin Suriye'ye dönüş yapacağı tahmin edilmektedir. Bu 50 bin kişinin büyük bir kısmının Suriye'de kalacağı düşünülmektedir. Suriye'deki savaş, Irak'taki kargaşa devam ettiği sürece ülkemizin mülteci alması kaçınılmazdır. Onlar Türkiye'yi bir baba, sığınacak bir mekan gibi görmekteler. Biz Türkler olarak Türkiye'de güçlü olmak zorundayız."

Sivas'ta da yaklaşık 6 bin civarında mültecinin misafir edildiğini kaydeden Şahin, kentte 59 ülkeden gelen mülteci olduğunu aktardı.

Şahin, mesajını şöyle sürdürdü:

"2 bin 300 civarında Suriyeli mülteci, onun dışında Afganlı, Rakkalı mülteciler var. Sonuç olarak onlarda Sivas'ın bir ferdi olarak Sivas'ta yaşamaktadırlar. Dünyanın bir gerçeği mülteci sorunu. Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği şu ana kadar buna bir çözüm bulamadı. Dünyada şiddet, doğal afetler var oldukça bu mesele devam edecek. Onun için biz, bizden medet uman kardeşlerimize bakmak durumundayız."