Kırklareli Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

07.02.2018 - 18:34 | Son Güncellenme:

.

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Devlet Hastanesince ''Dünya Sigarayı Bırakma Günü'' dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

Yeşilay Kırklareli Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte dumansız hava sahası davet standında, hastaneye gelen vatandaşlara sigaranın zararları hakkında bilgiler verildi.

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, etkinlikte yaptığı konuşmada, sigaranın insan sağlığı açısından son derece zararlı olduğunu söyledi.

Dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu halinde ilk sırada yer aldığını aktaran Cerit, sigara kullanımının birey ve ülke ekonomisini de olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlık olduğunu belirtti.

İnsanlara sigaranın zararlarını anlatarak, sigara alışkanlığından uzaklaşmalarını sağlamak ve farkındalık oluşturmak istediklerini bildiren Cerit, ''Sigaranın zararlarına dikkat çekmek ve sigarasız hayata merhaba demek için etkinlik yaptık. Sigarayı bırakma isteyen bireyler için bugün önemli bir başlangıç olabilir. Sağlık Bakanlığımızın daha sağlıklı bir toplum hedefi ile sigara içenlere yönelik ücretsiz sağlık hizmeti de veriyoruz. İsteyen vatandaşlarımız polikliniklerimizden isteyenler ise 'Alo 171 sigara bırakma hattından' destek alabilir.'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Cerit ve beraberindeki hastane personeli, balon uçurarak, fidan dikti.

Yazarlar