İstanbul DÜNYA SİNEMASI BEYOĞLU’NA TAŞINIYOR

DÜNYA SİNEMASI BEYOĞLU’NA TAŞINIYOR

05.09.2015 - 13:03 | Son Güncellenme:

.

DÜNYA SİNEMASI BEYOĞLU’NA TAŞINIYOR

Dünyanın önemli şehirlerinde gerçekleştirilen Uluslararası Cinevana Kısa Film Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanan Beyoğlu Belediyesi, gençleri dünya sineması ile buluşturacak.
Beyoğlu Belediyesi, dünyaca ünlü Uluslararası Cinevana Uluslararası Kısa Film Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda filmin katılacağı festival, Tarihi Atlas Sineması’nda sanatseverlerle buluşacak. Gençleri sanatsal faaliyetlere yönlendirmek adına birçok önemli projeyi hayata geçiren Beyoğlu Belediyesi, gençleri dünya sineması ile buluşturacak.
Dünyanın artık küresel bir dünya olduğunu ve bu küreselleşen dünyada küresel bir aktör olmanın zorunluluk olduğuna vurgu yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Her ülkenin yapması gereken bir şey. Tek başınıza kendinizi kısıtlarsınız ama başkalarını işin içine kattıkça kendinizi büyütürsünüz. Bu her alanda böyle. Yaptığınız iş küresel bir iş bu nedenle her alanla ilgili olmak zorunda. Bu anlamda baktığımızda gençleri sınırların ötesiyle buluşturabilmek her alanda hedefimiz olmalı” dedi.
“GENÇLERİ DÜNYA İLE BULUŞTURAN PROJELER, BİZİ HEYECANLANDIRIYOR”
Sinemanın kültürün olmazsa olmazı olduğunu belirten Başkan Demircan, “Beyoğlu Belediyesi’nin 20 kardeş şehri var. Bütün kurgusunu , bütün dünyadaki herkesle birlikte yürütmeye gayret ediyor. Sinema çok özel bir şey Kültür sinema üzerinden kendisini ifade ediyor. Artık görsel b,r dünyadayız. İletişim dünyasındayız. Kendimizi anlatırken bir filmle anlatmayı daha ok tercih ediyoruz. 15 saniyelik bir reklam yüzlerce sayfa bir makaleden etkili olabiliyor. Doğru bilgi doğru anlatılırsa neticeye varıyor. O halde demek ki bir şeyi uzun anlatmaktansa kısa anlatmak, kısa konuşmak ta çok maharetli. Kısa film yapmakta, sanki kısa gibi ama çok önemli. Sinema kültürün olmazsa olmaz bir zemini Gençleri dünya ile buluşturan organizasyonlar bize heyecan veriyor” diye konuştu.
“BEYOĞLU BELEDİYESİ GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇTI”
Türk sinemasındaki yapıt üreten genç sinemacıların ülkemizde çok fazla olduğuna değinen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız ise, “Gençler dünyanın her noktasına da ulaşabiliyor. En büyük sıkıntıları onları dünya ülkeleriyle bir araya getirecek böyle bir etkinliğin olmamasıydı. Beyoğlu Belediyesi bu hareketiyle bunun önünü açtı. Bu ilk ve bir başlangıç olacak” şeklinde konuştu.