Dünya 16 çocuğu istismar eden sapık yakalandı

16 çocuğu istismar eden sapık yakalandı

05.07.2023 - 14:49 | Son Güncellenme:

Filipinler’de yaşları 10 ile 18 arasında değişen 16 çocuğu istismar eden kişi Avustralya'da yakalandı.

16 çocuğu istismar eden sapık yakalandı

Geçtiğimiz aylarda Filipinler polisi Filipinler’in kuzeyinde yer alan Metro Manila bölgesinde 4 farklı noktaya operasyon düzenleyerek yaşları 10 ile 18 arasında değişen ve cinsel istismara uğradığı düşünülen 16 çocuğu kurtarmıştı. Avustralya polisi, Filipinler’de birçok kişiye cinsel istismarda bulunan şahsı Sidney’e kaçarken yakaladı.

Haberin Devamı

15 YIL HAPİS DETAYI

Avustralya polisi tarafından yapılan açıklamada zanlının Avustralya’nın Sidney kentinde gözaltına alındıktan sonra telefonun incelendiği ve telefonda müstehcen içerikli görsellerin ve mesajların yer aldığı ifade edildi. Gözaltına alınan kişinin cinsel temas amacıyla reşit olmayan kişileri istismar etme suçu dahil olmak üzere 3 suçlamayla karşı karşıya olduğu ve zanlıya en fazla 15 yıllık hapis cezası öngörüldüğü belirtildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Kurtarılan çocuklar, sağlık kontrollerinden geçmek üzere Filipinler Sosyal Refah ve Kalkınma Bakanlığı tarafından korumaya alınırken cinsel istismara uğradığı düşünülen diğer çocukların da bulunması amacıyla Ocak ayında başlatılan soruşturmalara devam ettiği vurgulandı.

Avustralyalı Dedektif Andrew Perkins ise olaya ilişkin uluslararası çalışmaların öneminden bahsederek, “Bu tür vakalar kolluk kuvvetlerimizin istihbarat paylaşımında ne kadar önemli olduğunu öne çıkarıyor çünkü bu olaylar sadece sınır bölgelerimizde yaşanmıyor. Bu çocukların hayatı geri dönülemez şekilde mahvoldu. Hala diğer çocukların da risk altında olduğunu biliyoruz” dedi.