Dünya 16 yıl önce kaybolan Madeleine için arama

16 yıl önce kaybolan Madeleine için arama

24.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiliz McCann Ailesi, 2007 yılında Portekiz’in Algarve bölgesindeki Praia da Luz beldesinde villalardan oluşan turistik sitede tatil yapıyordu.

16 yıl önce kaybolan Madeleine için arama

3 Mayıs 2007 akşamı anne baba kaldıkları villanın yakınındaki bardayken villada uyuyan 3 yaşındaki kızları Madeleine kaçırılmıştı. O günden beri tüm aramalara rağmen hiçbir izine rastlanmayan ve akıbetini tüm dünyanın merak ettiği Madeleine ile ilgili 2019’da Almanya’da bir açıklama yapılmıştı. Daha önce cinsel saldırı ve pedofili suçlarından hapis yatan, yine bu tür bir suçtan Almanya’da cezaevinde olan Christian Brueckner’in (45) yeni şüpheli olduğu duyurulmuştu.

Haberin Devamı

Bu kapsamda 16 yıl önce kaybolan küçük kız yeniden aranmaya başlandı. Algarve’de dün polis dalgıçlar, Madeleine’in kaybolduğu yerin yakınındaki bir barajın gölünde arama yapmaya başladı. Aramanın, baş şüpheli Brueckner’ın aynı bölgede 2007’de “küçük cennetim” notuyla çekilmiş fotoğraflarının bulunmasının ardından gerçekleştirildiği aktarıldı. Aynı baraj gölü 2008 ve 2014’te de aranmış ancak hiçbir ize rastlanmamıştı. Dünkü aramada ileri teknolojinin kullanıldığı ve baraj gölünün çevresindeki alanın kazılacağı belirtildi.