Dünya 39 yıl komada kalan futbolcudan veda

39 yıl komada kalan futbolcudan veda

07.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fransa’nın eski milli futbolcusu Jean-Pierre Adams, anestezi hatası nedeniyle 39 yıl komada kalmasının ardından dün 73 yaşında hayatını kaybetti.

39 yıl komada kalan futbolcudan veda

 DIŞ HABERLER - Emekli olmasından bir yıl sonra geçirdiği menisküs ameliyatında anestezi hatası nedeniyle 1982 yılında komaya giren Adams, 1972 ile 1976 yılları arasında 22 kez Fransa Milli Takımı, 120 kez ise OGC Nice formasını giymişti. Operasyon öncesi kendisini “harika” hissettiğini söyledikten birkaç saat sonra komaya giren Adams’ın operasyonunun nasıl yapıldığına ilişkin davada doktorun aynı anda 8 hastayı ameliyat ettiği ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

7 yıl süren davada doktor, “istemsiz yaralanmadan” suçlu bulunmuştu. Öte yandan, iki çocuk babası Adams’ın eşi Bernadette, Adams’a bakabileceği bir ev inşa etmek için eski kulüplerinden ve Fransız Futbol Federasyonu’ndan (FFF) bağış istemiş, Güney Fransa’daki Nimes yakınlarında yapılan söz konusu eve “Uyuyan Güzel Sporcunun Evi” adı verilmişti. 39 yıldır fişe takılı olmadan bitkisel hayatta kalan Adams, yemek yiyebiliyor, duyabiliyor ve tekerlekli sandalyede oturabiliyordu.