Dünya 780 operasyon, 15 milyon lira ve kavga! Gerçek Barbie ve Ken'in tuhaf hikayesi

780 operasyon, 15 milyon lira ve kavga! Gerçek Barbie ve Ken'in tuhaf hikayesi

06.01.2023 - 06:58 | Son Güncellenme:

Oyuncak bebek dünyasının en ikonik çifti Barbie ve Ken aslında insan olarak da aramızda. Ancak yakaladıkları şöhretle birçok kişinin dikkatini çeken iki fenomen Valeria Lukyanova ile Justin Jedlica oyuncak dünyasındakinin aksine birbirlerinden hiç hoşlanmıyorlar. İkilinin birbirleri hakkında söyledikleri ise farklı bir tartışmanın başlangıcı olarak kabul ediliyor.

780 operasyon, 15 milyon lira ve kavga Gerçek Barbie ve Kenin tuhaf hikayesi

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Günümüzde oyuncak bebek denildiğinde ilk akla gelen ve popüler kültürde kendine önemli bir yer edinen Barbie ve Ken'in kusursuz vücut ölçüleri, yıllarca pek çok toplumdaki güzellik standartlarını şekillendirdi. Dünya genelinde güzellik merkezlerinin sayısının giderek arttığı bu dönemde Barbie ya da Ken gibi 'kusursuz' bir görüntüye sahip olmak isteyen birçok kişi doktorların kapısını çaldı ve kendilerini bu bebeklere dönüştürmek istedi. Sık aralıklarla sosyal medyada karşımıza çıkan 'yaşayan Barbie ve Ken'ler arasında hatırı sayılır bir şöhrete kavuşan isimlerden biri de Valeria Lukyanova ve Justin Jedlica'ydı. Her ikisi de modellik yapan bu isimler, gerçek hayatta tıpkı Ken ya da Barbie gibi gözükmek için adeta servet harcadı ve birçok kişinin de dikkatini çekti. Ancak bugünlerde her iki fenomenin de arasına kara kedi girmiş durumda.

Haberin Devamı

780 operasyon, 15 milyon lira ve kavga Gerçek Barbie ve Kenin tuhaf hikayesi

Her ne kadar mükemmel bir çift gibi gözükseler de 'canlı' Barbie ve Ken'in aralarında aslında ciddi bir 'kan davası' var. İkilinin mazisi sanılanın aksine oldukça eskiye dayanıyor. Basının 'İnsan Barbie' olarak yer verdiği Valeria Lukyanova, 23 Ağustos 1985'te o dönem Sovyetler Birliği'ne dahil olan Moldova'da dünyaya geldi. 90'lı yılların başında Soğuk Savaş'ın sona ermesiyle bağımsızlığına kavuşan Moldova'da küçük yaşlardan itibaren popüler kültür öğelerine büyük bir sempati besleyen Lukyanova, şu anda bir model olarak hayatını devam ettiriyor.

BİR DÖNEM TÜRKİYE'YE DE GELMİŞTİ

İnternet ortamında yakaladığı popülerlikle bir dönem Beyazıt Öztürk'ün televizyon şovuna dahi konuk olan Lukyanova'nın aslında görünüşünü bir kılıf olarak kullandığını, mistisizm ve maneviyat gibi konulara dair büyük bir ilgi duyduğu da sıklıkla hakkında yapılan yorumlarda karşımıza çıkıyor. Gerçek bir insandan çok bir oyuncak bebeğe benzeyen Lukyanova iddialara göre aslında kendisini Barbie'ye benzetmeye çalışmamış. Çocukken Barbie bebeklerle oyun oynamayı çok sevdiğini söyleyen Moldovalı model, 'Canlı Barbie' olarak anılmaktan ziyade yalnızca kadınsı ve zarif görünmeyi istediğini birkaç röportajında belirtiyor.

Haberin Devamı

'SIRF HIRS UĞRUNA ÇOCUK YAPIYORLAR'

Her ne kadar kadınsı bir imaja sahip olmak istese de kendisini 'feminist' olarak görmeyen hatta feminizme karşı bir duruşu olduğunu söyleyerek şaşırtan Lukyanova, günün birinde anne olmak istemediğini de özellikle vurguluyor. Lukyanova, bir röportajında, "Çoğu insan sadece kendi hayallerini, hatta hırslarını hayata geçirmek için çocuk yapıyor. Bu çocuğa ne verebileceklerini ya da ona ne öğretebileceklerini hiç düşünmüyorlar" diyerek anneliğe dair bakış açısını anlatmıştı.

780 operasyon, 15 milyon lira ve kavga Gerçek Barbie ve Kenin tuhaf hikayesi

HAKKINDAKİ DEDİKODULARA KARŞI ÇIKIYOR

Her ne kadar dışarıdan bakıldığında Lukyanova'nın ikonik imajı tamamen bir cerrahi başarı olarak yorumlansa da aslında işin aslı biraz daha başka. Radikal değişiminin arkasında yalnızca meme büyütme ameliyatı olduğunu özellikle vurgulayan Moldovalı modelin bu sözleri ise birçok kişi tarafından inandırıcı bulunmuyor. İddialara göre bugüne kadar sayısız estetik operasyon geçiren Lukyanova belini inceltmek için kaburga kemiklerini dahi aldırmış durumda. Modelin bu dedikodulara karşı çıktığı ve hiçbir söylentinin gerçek olmadığını özellikle dile getirdiği de biliniyor.

Haberin Devamı

Lukyanova'yla ilgili ilginç detaylardan biri de modelin kendisini uzaylı olarak görmesi. Astral seyahate inandığını söyleyen Valeria Lukyanova, katıldığı televizyon programlarında sık sık geçmiş yaşantısında ünlü bir ruhani öğretmen olduğunu belirterek birçok kişiyi şaşırtmayı başarmıştı.

800 BİN DOLARIN ÜZERİNDE HARCAMA YAPTI

Barbie'nin sevgilisi 'Ken' ise Doğu'dan değil, Batı'dan bir isim. 11 Ağustos 1980'de ABD'nin New York şehrinde dünyaya gelen Justin Jedlica, görünüşünden ötürü kendisine 'Ken' denmesini sempatik buluyor hatta bu lakapla anılmasından gurur duyuyor. Tıpkı Lukyanova gibi o da yola 'oyuncak bebek' gibi bir imaja kavuşmak için çıkmadığını hatırlatan ve amacının 'Ken'e dönüşmek' yerine estetik bir görüntüye kavuşmak olduğunu özellikle vurgulayan Jedlica, bugüne kadar sayısız estetik operasyon geçirdi.

Rinoplasti (burun ameliyatı), göğüs, pazı, triseps ve omuz implantları, kaş kaldırma, yanak büyütme, subpektoral implant, gluteoplasti (popo estetiği) ve dudak büyütme gibi birçok operasyon geçiren Justin, şimdiye kadar 780 defa estetik operasyon geçirdiğini ve 800 bin doların (yaklaşık 15 milyon TL) üzerinde harcama yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

780 operasyon, 15 milyon lira ve kavga Gerçek Barbie ve Kenin tuhaf hikayesi

'Canlı Ken' lakaplı Justin Jedlica, tıpkı 'Canlı Barbie' lakaplı Lukyanova gibi yaşadığı dönüşümün altında daha derin bir şeyler olduğunu düşünüyor. Hayattaki arayışının bir nevi sanat biçimi olduğuna inanan Jedlica, geçirdiği değişimin çok daha derin bir anlama sahip olduğunu belirtiyor. Jedlica, bu düşüncesini bir röportajında "Kendimi kobay olarak kullanmamla ilgili hiçbir problemim yok" sözleriyle aktardı.

BİR ARAYA GELİNCE OLANLAR OLDU

Peki geçirdikleri operasyonlarla oyuncak bebeklere dönüşen bu ikili nasıl oldu da birbirleriyle kavga etti? Valeria Lukyanova ve Justin Jedlica, Şubat 2013'te bir TV programı için ilk defa bir araya geldiler ve olanlar oldu. Birbirlerini doğal bulmayan ikili, program esnasında çeşitli göndermelerle aralarında bir kıskançlık olduğunu izleyicilere hissettirdi. Oyuncak dünyasında bir çift olan ikilinin 'gerçek hayat'taki buluşmaları hüsranla sonuçlandı ve taraflar birbirlerine oldukça sert sözler söyledi.

Haberin Devamı

Jedlica, Lukyanova'nın yarattığı imajın yalnızca bir illüzyondan ibaret olduğunu savunarak "Açıkçası Valeria'nın güzelliğini takdir ediyordum ama bana göre imajı yalnızca makyaj, peruk ve korselerden ibaret. O aslında yalnızca sıradan bir insan" dedi. Bu sözlerin altında kalmayan Lukyanova ise 'Ken'e şöyle cevap verdi:

"Kimin plastik olup olmadığı konusunda yarışa girmemesi ya da bir yorum yapmaması çok daha sağlıklı olur. Evet, Justin yakışıklı bir adam ama mesela dudaklarını çok abartmış, oldukça komik duruyor."

Her fırsatta maneviyata önem verdiklerini ve imajlarından çok daha derin olduklarını iddia eden ikili henüz bu programdan sonra bir araya gelmedi. Aralarındaki tartışmayı bilenler ise üzerinden yıllar geçmesine rağmen tartışmanın bu kadarla kalmayacağı konusunda neredeyse hemfikir.