Dünya 8 ay plan, 2 ay kazı: Sürpriz final! Tünelin sonunda karşıladılar

8 ay plan, 2 ay kazı: Sürpriz final! Tünelin sonunda karşıladılar

23.03.2023 - 12:31 | Son Güncellenme:

Kuzey Makedonya'da bir mahkum grubu aylardır planladığı kaçış planını uygulamaya koydu. Yaşananlar dünyada ses getirirken olay mahkumların hiç de planladığı gibi gitmedi.

8 ay plan, 2 ay kazı: Sürpriz final Tünelin sonunda karşıladılar

Kuzey Makedonya'da meydana gelen ve filmlere konu olacak gelişme dünyada ses getirdi. Söz konusu gelişmede illegal yoldan özgürlüklerine kavuşan mahkumlar yer aldı. Olay, Makedonyalılar arasında sosyal medyada tiye alındı ve ünlü dizi 'Prison Break'e yönelik bol bol gönderme yapıldı.

Haberin Devamı

8 AYLIK PLAN!

Üsküp'ün ıssız varoşlarında bulunan Idrizovo hapishanesinde 8 mahkum yetkililere göre bu planı tamamlamak için tam 8 ay plan, 2 ay ise kazı çalışmaları yaptı. Kaçma günü geldiğinde ise mahkumların planı tıkır tıkır işliyordu.

2021 yılında yapılan sayıma göre hapishanede 1284 suçlu bulunuyor. Bu suçluların birçoğu ise tekrar topluma kazandırılmak için hem Üsküp'te hem de bölgede bulunan havalimanında bir takım işlerde çalışıyor.

8 ay plan, 2 ay kazı: Sürpriz final Tünelin sonunda karşıladılar

2 AYDA 40 METRE KAZDILAR

40 metrelik bir tünel kazan 8 kişi belki de hayatlarının en mutlu anına doğru sürünmeye başladı ancak işler bir anda tersine döndü. Kaçışı fark eden gardiyanlar jet hızında olaya müdahale etti ve tünel çıkışında suçluları enseledi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Yetkililer şahısların tüneli nasıl kazdığı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Plastik bir sepette getirdikleri aletlerle gizlice kazı çalışmalarını yürüten ekip, nereye gittiklerini görebilmek için de küçük bir ampül kullandı. Kuzey Makedonya İçişleri Bakanlığı sözcüsü ise konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

'Ulusal Güvenlik Teşkilatıyla koordinasyon içindeyiz. İdrizovo Hapishanesinden organize bir kaçışı engelledik'

8 ay plan, 2 ay kazı: Sürpriz final Tünelin sonunda karşıladılar

EK CEZA ALACAKLAR

Öte yandan kaçma planları suya düşen mahkumlara ne olacağı da belli oldu. Kaçma girişiminde bulunan her suçluya ceza verileceği ancak 'müebbet hapis' cezası bulunan kişilere ekstra bir yaptırım uygulanmadığı söylendi.