Dünya 8 yaşından beri düğününü planlıyor! 'Bu yasaklara uymayan gelemez'

8 yaşından beri düğününü planlıyor! 'Bu yasaklara uymayan gelemez'

10.05.2022 - 15:20 | Son Güncellenme:

Çiftler adına oldukça önemli ve özel olan düğün gününde kusursuzluk en önemli beklenti. 8 yaşından beri hayal ettiği düğünü için upuzun bir yasaklar listesi hazırlayan 22 yaşındaki Kennedy Marks da her şeyin mükemmel olmasını isteyenlerden.

8 yaşından beri düğününü planlıyor Bu yasaklara uymayan gelemez

Unutulmaz ve kusursuz olması istenen düğünler, her zaman istendiği gibi olmayabilir. Ancak İngiltere'de yaşayan Kennedy Marks isimli genç kadın da işini şansı bırakmak istememiş olacak ki düğününe gelecekler için 13 maddeden oluşan bir yasaklar listesi hazırladı. Henüz evlilikle ilgili herhangi bir hazırlığı bulunmayan 22 yaşındaki Marks’ın, gelecekteki düğünü için yaptığı bu liste görenleri şaşırttı. Gelecekteki düğünü hakkında 'durmadan' konuştuğunu itiraf eden Kennedy, büyük gün geldiğinde davetlilere vereceği 'katı' kurallar listesiyle viral oldu. 

Haberin Devamı

Marks, hazırladığı listeyi yalnızca yakın arkadaşlarının göreceğini düşünürken, sabah uyandığında 700 binden fazla mesajla karşılaşınca neye uğradığını şaşırdı. Kennedy, üç dakikalık videoyu sosyal medyaya yükledikten sonra ertesi sabah uyandığında kendisi hakkında yazılmış 6 tane makale gördü. Ayrıca sosyal medya hesabına da 3 bin yeni takipçi geldi. Marks o günü şöyle anlattı:

"Geçen gün uyandım, benim hakkımda 6 makale yazılmıştı ve görünüşe göre evlilik kurallarım konusunda tartışmalara neden olmuştum. Videodan önce TikTok'ta yaklaşık 300 takipçim vardı ve hepsi benim yakın arkadaşlarımdı. Ancak videodan sonra 3 bin takipçiye ulaştım."

Kennedy'nin düğün takıntısı, en iyi arkadaşı bu yıl içinde düğününü planlamaya başladıktan sonra yeni bir boyuta ulaştı. 2 yıldır birlikte olan erkek arkadaşına ilk gördüğü anda evlenmek istediğini söyleyen Kennedy, hazırladığı 13 maddelik düğün listesiyle de sosyal medyayı kasıp kavururken, bu listeden erkek arkadaşının haberinin olmadığını söylüyor. Kennedy, "Erkek arkadaşım yakın bir deneme yapmak istedim" sözleriyle başladığı videoda, "Bu kurallardan bazıları size biraz fazla geliyor olabilir ama düğünler oldukça pahalı, bu yüzden ben de o gün mükemmeliyetçi olacağım. Lütfen bana kızmayın, üzgünüm!" diyerek hazırladığı listeyi anlattı.

Haberin Devamı

'GELİN DIŞINDA KİMSE BEYAZ GİYEMEZ'

Kennedy'nin listesinde ilk sırada “tüm düğünler” için geçerli olması gerektiğini düşündüğü bir kural var. O da gelin dışında kimsenin beyaz giyememesi. Kennedy, beyaz giyenlere ne olacağını oldukça sert bir dille anlatıyor:

"Gelin dışında kimse beyaz giymeyecek. O kadar para ödeyip sizi en özel günüme davet ediyorum. Bir zahmet beyaz giyinmeyin. Nedimelerimi de sıkı sıkıya uyaracağım. Biri beyazlar içinde gelirse, üzerine bir şişe kırmızı şarap dökülecek."

'ÇOCUKLAR DÜĞÜNE GELEMEZ'

Çocuklar, Kennedy’nin yasaklar listesinin ikinci sırasında yer alıyor ve düğüne gelmeleri istenmiyor. Öncesinde onay alanlar dışında kimsenin düğününde çocuk getirmesini istemeyen Kennedy, çocukla gelen aileler için de bir uyarıda bulunuyor. Ailelerin, çocuklarıyla sürekli ilgilenmeleri gerektiğini söyleyen Kenney, "Dans pistinde çığlık atan çocuk istemiyorum" diyor.

'DAVETİYE TEK KİŞİLİK'

13 kurallık listenin 3'üncü sırasında ise düğün davetiyelerinin sadece tek kişilik olduğu vurgusu yapılıyor. "Tanımadığım insanlar için para ödemek istemiyorum" diyen Kennedy, düğüne sadece davetiye verilen kişilerin gelmesi gerektiğini söylüyor.

8 yaşından beri düğününü planlıyor Bu yasaklara uymayan gelemez

Genç kadının listedeki diğer yasakları ise şöyle:

- Kimse 'büyük duyuru' yapmak için gelinden rol çalamaz. Evleneceğini ya da büyük bir haber vereceğini söyleyerek kimse salondakilere anons yapamaz.

Haberin Devamı

- Hamilelik, düğün, nişan gibi duyurular düğünde asla hoş karşılanmıyor. Dikkatlerin sadece gelinde olması gerekiyor. Kennedy kendisinin ilgi arayan bir insan olduğunu söylüyor ve bunu yapan biri olursa salondan dışarı atılacağını, o kişiyle de arkadaşlığını sonlandıracağını dile getiriyor.

- İzin verilmedikçe, düğün anında mikrofon kullanımı da yasak. Kimse habersiz bir şekilde mikrofonu alıp istediğini söyleyemeyecek. Kennedy, "Yalnızca müzik istiyorum karaoke değil" diyor.

- Düğünde kimsenin kendisine soru sormasını istemeyen Kennedy, kural olarak kendisinin meşgul edilmemesini, bir soru sorulacaksa da annesine sorulmasını istiyor.

- Düğününde sıkıcı insan da istemeyen Kennedy, kendisiyle dans edilmesini ve eğlenilmesini talep ediyor. Bunu yapmıyorsanız da "Gelmeyin" diyor.

 Kennedy, gelecekteki düğününün yapıldığı yerdeki personele de kibar davranılmasını istiyor. Kaba davranışların kabul edilebilir olmadığını söylüyor ve ekliyor: "Personelin de eğlenmesini ve iyi bir mesai geçirmesini istiyorum. Onlara kabalık ediyorsan, arkadaşın olmak istemiyorum. Bunu yaparsan düğünden atılırsın ve bir daha giremezsin."

Haberin Devamı

- Marks'ın bir diğer kuralı da o gün telefon kullanılmaması. İnsanların düğünde sadece o anla ilgilenmelerini isteyen Kennedy Marks, "Gelen konuklarla sadece o anı beraber yaşamak istiyorum. Bu nedenle kimsenin telefonuyla ilgilenmesini doğru bulmuyorum" diyor.

- İlk dans, çiftler için oldukça önemli anlardan biri. Kennedy’de ilk dansa verdiği önemi vurgulayarak, dans esnasında pistte kendilerinden başka kimse olmaması kuralı olduğunu da söylüyor. Çift dans ederken biri gelirse, pistten indirilip dışarı çıkarılacağını özellikle belirten Kennedy, arkadaşlık ilişkisinin de biteceğinin altını çiziyor.

- Konuklar için düğünlerin en kriz anlarından biri de kıyafet seçimi. Ancak Kennedy burada herkesi özgür bıraktığını ifade ediyor. Beyaz giymemek şartıyla herkesin istediğini giyebileceğini söylüyor ve ekliyor: "İsterseniz şortla gelin, benim için hiç sorun değil. Nasıl rahat edecekseniz o şekilde giyinmeniz benim için önemli."

Haberin Devamı

- Dünyada viral olan 13 maddelik düğün yasaklarının sonuncusu ise, fotoğraf çektirmeyle ilgili. Kennedy, düğün fotoğrafçısının öncelikle kendi fotoğraflarını çekmesini istiyor. Gelin ve damattan önce kimse fotoğraf çektiremiyor.