Dünya 81 bin kişinin özeli internette

81 bin kişinin özeli internette

03.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

81 bin kişinin özeli internette

Hacker’lar, ellerinde 120 milyon Facebook hesabının bilgileri olduğunu duyurdu ve 81 bin kişinin özel mesajlarını ifşa etti.

Haberin Devamı

‘Siteye sızılmadı’

Dünyanın en çok kullanıcıya sahip sosyal ağı Facebook’ta milyonlarca kişinin hesapları hack’lendi. Ellerinde 120 milyon Facebook kullanıcısının satılık bilgilerinin olduğunu açıklayan hackerlar, 81 bin hesabın özel mesajlarını yayımladı. Bu bilgilere zararlı tarayıcı uzantılarıyla ulaşıldığı tahmin ediliyor. Facebook, siteye sızılmadığını ancak daha fazla hesabın etkilenmemesi için ilave önlemler alındığını açıkladı. BBC’nin haberine göre, bilgileri ele geçirilen kullanıcıların büyük bölümünün Rusya ve Ukrayna’da olduğuna işaret ediyor. Ancak ABD, İngiltere, Brezilya ve başka ülkelerden de bazı kullanıcıların bilgilerinin ele geçirildiği belirtiliyor.

Bir hesap 10 sent

Bilgisayar korsanları her bir hesabın 10 sente satılık olduğuna dair bir ilan yayımladı. Ancak bu ilan daha sonra internetten kaldırıldı. Facebook yöneticilerinden Guy Rosen, tarayıcı şirketleriyle bağlantıya geçtiklerini, zararlı olduğu ortaya çıkan uzantıların indirilmesinin engellenmesini istediklerini açıkladı. Rosen, bilgileri yayımlayan sitenin kapatılması için polisle birlikte çalıştıklarını söyledi. Mesajlardan bazılarında bir kişinin tatil fotoğrafları ve iki sevgili arasında geçen konuşmalar yer aldı.