Dünya 9 aylık hamile ablasını katletmişti... Şifreli mektup ortaya çıktı!

9 aylık hamile ablasını katletmişti... Şifreli mektup ortaya çıktı!

14.08.2022 - 11:27 | Son Güncellenme:

Takvim yaprakları 8 Ağustos 1969'u gösteriyordu. Saat gece yarısına yaklaşıyor ve kadran 23.45'i işaret ediyordu. Gözü dönmüş tarikat lideri ve takipçileri, genç kadının kocasıyla birlikte yaşadığı konağa girdi ve hiçbir şey bir daha eskisi gibi olmadı.

9 aylık hamile ablasını katletmişti... Şifreli mektup ortaya çıktı

Ağustos 1969'da, oyuncu Sharon Tate, izleyicisiyle buluşacak olan olan filmleri veya belki de ilk çocuğunun doğumu için manşetlere çıkmalıydı. Bunun yerine, tarikat lideri Charles Manson'ın takipçilerinin onu Los Angeles'taki evinde öldürdüğünü duyunca herkes şoke oldu.

Haberin Devamı

23.45'TE KONAĞA BASKIN

Benedict Kanyonu'ndaki 10050 Cielo Yolu'ndaki evi, 9 Ağustos 1969 günü kan gölüne döndü. Valley of The Dolls filmindeki rolüyle tanınan Altın Küre adayı aktris Sharon Tate, aynı zamanda Fransız-Polonyalı yönetmen Roman Polanski'nin karısıydı. 8 Ağustos gecesi saat 23.45'te katliam başladı ve sekiz buçuk aylık hamile olan Tate, ünlü kuaför Jay Sebring, hevesli senarist Wojciech Frykowski ve Frykowski'nin editörü ve zengin varis kız arkadaşı Abigail Folger'ın hayatları ellerinden alındı.

ABLASI ÖLDÜRÜLDÜĞÜNDE 16 YAŞINDAYDI

9 aylık hamile ablasını katletmişti... Şifreli mektup ortaya çıktı

Sharon Tate'in kız kardeşi Debra, 83 yaşında ölmeden sadece birkaç yıl önce, tarikat lideri ve azılı katil Charles Manson'dan garip bir mektup aldı. Şimdi 69 yaşında olan Debra Tate, kendisinden dokuz yaş büyük olan ablası, model ve film yıldızı Sharon, Beverly Hills'deki evinde dört kişiyle birlikte Manson ailesinin üyeleri tarafından vahşice bıçaklanıp boğularak öldürüldüğünde sadece 16 yaşındaydı.

Haberin Devamı

KATLİAMIN 53'ÜNCÜ YILI

İki gün sonra tarikat tekrar saldırdı, bu sefer Manson'ın kendisi ve diğer altı aile üyesi, süpermarket sahibi Leno LaBianca ve karısı Rosemary'yi Los Feliz'deki evlerinde öldürdü. Tam olarak 53 yıl önce gerçekleşen korkunç cinayetler, 60'lara şiddetli ve karanlık bir son getirdi ve bugün Amerikan tarihinde işlenmiş en tüyler ürpertici cinayetlerden biri olmaya devam ediyor.

9 aylık hamile ablasını katletmişti... Şifreli mektup ortaya çıktı

HAPİSHANEDE GİZLİ BULUŞMA

The Sun gazetesi ile yaptığı röportajda Debra, tutuklandıktan ve daha sonra "Helter Skelter" cinayetleri olarak bilinecek olayları planlamakla suçlandıktan kısa bir süre sonra, Manson ile Los Angeles County Hapishanesinde gizli bir buluşma gerçekleştirdiğini söyledi.

Hippi kültürü hakkında çok bilgili olduğunu söyleyen Debra, 'Manson ve onun yitik çiçek çocukları'nın, bu tür gaddarca eylemlerde bulunabileceklerine başlangıçta inanmadığını söyledi. Bu nedenle, polisin doğru kişileri gözaltına aldığından emin olmak isteyen 16 yaşındaki inatçı genç, ABD Ordusu'nda madalyalı bir albay olan babasının tanıdıklarıyla temasa geçerek bir akşam geç saatlerde, ailesinin bilgisi olmadan Manson'ı ziyaret etti. Debra, "Bana gerçeği söyleyecek doğru insanlar olduğunu düşünmedim" dedi ve ekledi:

9 aylık hamile ablasını katletmişti... Şifreli mektup ortaya çıktı

Haberin Devamı

Bu yüzden kendim görmem gerekiyordu. Ben çok sezgisel bir insanım ve bu adamın gözlerinin içine kendim bakabilirsem, sorumlu olup olmadığını kesinlikle bileceğimi düşündüm.

Debra bir servis asansörüne bindirildi ve zincirlenmiş Manson'ın beklediği ağır metal bir kapının arkasındaki karanlık bir odaya götürüldü. Debra sözlerini şöyle sürdürdü:

10 DAKİKALIK ÖLÜM SESSİZLİĞİ

Beni içeri aldılar ve o çoktan ayak bileklerine ve ellerine zincirlerle oturmuştu. Yanımda iki koruma vardı ve orada oturup yaklaşık 10 dakika birbirimize baktık. Hiçbir şey konuşulmadı; tek yaptığımız birbirimizin gözlerine bakmaktı.

Debra, Manson'ın bir şey söylemesini bekledi ama asla söylemedi. Bunun yerine boş gözlerle ona bakmaya devam etti.

9 aylık hamile ablasını katletmişti... Şifreli mektup ortaya çıktı

Açıkçası mahkemede ve kameraların önünde yaptığı gibi performans sergileme ihtiyacı hissetmedi çünkü onu olduğu gibi görebildiğimi biliyordu, bu yüzden sessiz kaldı. O anda Sharon'ın ölümünden muhtemelen onun sorumlu olduğunu biliyordum. Etrafındaki kötülüğün aurasını görebiliyor ve hissedebiliyordum.

Debra, ölümünden birkaç yıl önce Manson ailesi tarafından işlenen diğer cinayetler hakkında onu sorgulayan bir mektup yazana kadar, Manson ile birkaç on yıl boyunca doğrudan etkileşime girmeyecekti.

ÇOK DAHA FAZLA CİNAYET

Manson ve ahlaksız yardımcılarından oluşan grubunun, mahkum edildikleri dokuzdan çok daha fazla cinayetten sorumlu olabileceğinden uzun süredir şüpheleniliyor. Diğer Manson bağlantılı vakalar arasında, bir Manson takipçisinin erkek arkadaşının İngiltere'de sözde intiharı; Manson'ın davasının ortasında "asla" bir daha görmek istemediğini ilan ettiği bir avukatın boğulması; ve aile üyeleri ile Rus ruleti oyunu sırasında öldürülen bir adam yer alıyor. Buna ek olarak, Manson ailesinin Mulholland Drive'daki iki genç kadının ve diğer birçok faili meçhul cinayetin yanı sıra benzer şekilde tüyler ürpertici bir sonla karşılaşan birkaç Scientology takipçisinin bıçaklanmasında rol aldığından şüpheleniliyor.

9 aylık hamile ablasını katletmişti... Şifreli mektup ortaya çıktı

Haberin Devamı

KATİLDEN ŞİFRELİ MEKTUP

Manson'ın kendisi defalarca daha fazla kurban olduğunu iddia etti, hatta bir zamanlar hücre arkadaşına 35 cinayetten sorumlu olduğunu söyleyerek övündü, ancak bu görünen kurbanların kimlikleri asla paylaşılmadı. Bazı cevaplar almak isteyen Debra, Manson, Central California'daki Corcoran Eyalet Hapishanesinde parmaklıklar ardındayken ona ulaştı ve sürpriz bir şekilde yanıt da aldı.

Debra, Manson'ın cinayetlerden sonra saklandığı ve sonunda yakalandığı Barker Çiftliği'ni çevreleyen sıradağ olan Panamint Dağları'nın tam bir kopyası olan küçük bir resim çizdiğini söyledi.

9 aylık hamile ablasını katletmişti... Şifreli mektup ortaya çıktı

İlk bakışta tepelerin üzerinden yükselen bir güneş gibi görünen bir şey vardı, ama daha yakından baktığınızda, aslında Charlie'nin küçük bir görüntüsüydü, çünkü alnında küçük bir 'X' vardı.

Elle çizilmiş eskizin ön planında, Debra'nın diğer Manson ailesi kurbanları için mezar yerleri olabileceğine inandığı küçük X işaretleri de vardı. Debra, 2008 yılında Barker Çiftliği'ni çevreleyen arazi parçalarının kazılması için ön ayak oldu. Ve adli tıp uzmanları, Manson harikatıyla bağlantılı iki, belki de üç insan mezarının kanıtı olduğuna inandıkları şeyi buldu. Potansiyel defin alanları, yüksek eğitimli koklayıcı köpekler ve zeminde yeniden doldurulmuş deliklerin belirtilerini tespit etmek için kullanılan zemin sondalama ekipmanı ve radar kullanılarak belirlendi.

9 aylık hamile ablasını katletmişti... Şifreli mektup ortaya çıktı

Haberin Devamı

O Mayıs ayında, Inyo İlçesi Şerif Departmanı ve Ulusal Park Servisi, Barker Çiftliği'nde sadece 3-4 metreye kadar kazılara izin verdi, ancak hiçbir şey bulunamadı. O sırada, Debra ve ekibi, yetkililerin yeterince derine inmediğini öne sürdü. 2014 yılında eski Manson uğrak yerinde ikinci bir başarısız kazı gerçekleşti, ancak Debra orada bir yerlerde gömülü kurbanlar olduğundan emin olmaya devam ediyor.

Manson, Corcoran Eyalet Hapishanesinde ömür boyu hapis cezasını çekerken 19 Kasım 2017'de 83 yaşında öldü. Debra, “Öldüğünde ağladım ve ruhu için dua ettim” dedi ve ekledi:

Tanrı'ya Manson'ın artık onun sorunu olduğunu söyledim.