Dünya ABD asker sayısını artırmak istiyor

ABD asker sayısını artırmak istiyor

06.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“The Washington Post” gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’a sunulan Rakka operasyonu planları arasında ‘bölgeye daha fazla ABD askeri gönderilmesi ve Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) askeri yardımın artırılması maddelerinin ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından ön plana çıkarıldığını yazdı.

ABD asker sayısını artırmak istiyor

Gazeteye konuşan ABD’li askeri yetkililer, Pentagon’un desteklediği planda özel birliklerin de aralarında bulunduğu daha fazla ABD askerinin Suriye’nin kuzeyine gönderilmesi ve hâlihazırda bölgede askeri danışmanlık hizmeti veren birliklerin cepheye daha yakın görevlere çekilmesi noktalarının yer aldığını belirtti.

Trump’ın Pentagon’un desteklediği söz konusu planın yanı sıra Rakka stratejisi konusunda hazırlanan diğer planları da değerlendirdiği ifade edildi. Suriye’nin kuzeyinde SDG’ye askeri danışmanlık sağlayan 500 kadar ABD askeri yer alıyor. Habere göre Pentagon’un desteklediği plan, terör örgütü PYD’nin liderlik ettiği SDG’ye daha fazla askeri yardım gönderilmesini de içeriyor. Trump, başkanlık görevine başladıktan hemen sonra ABD Savunma Bakanı James Mattis’in DAEŞ’i yenmek için bir ay içinde bir askeri plan hazırlamasını talep etmişti. “The Washington Post”, Trump’ın Pentagon tarafından desteklenen planın tercih etmesi durumunda bunun Ankara’nın Kürt gruplara silah gönderilmemesi talebine karşı gelmek anlamına geleceğini yazdı.