Dünya ABD ateşle oynuyor! Türkiye sınırında bir skandal daha

ABD ateşle oynuyor! Türkiye sınırında bir skandal daha

12.03.2023 - 12:39 | Son Güncellenme:

4 Mart'ta ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Milley'in Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'yi ziyaret etmesiyle başlayan skandala bir yenisi daha eklendi.

ABD ateşle oynuyor Türkiye sınırında bir skandal daha

Suriye'de iç savaşın on üçüncü yılına girilmesine yalnızca günler kala, ABD'den Türkiye'nin burnunun dibine skandal bir ziyaret gerçekleştirildi. ABD'nin Genelkurmay Başkanı Mark Milley'in 4 Mart günü İsrail'in ardından Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'nin işgali altındaki böölgeleri ziyaret etti.Bu sekiz yıllık Amerikan varlığında bugüne kadar gerçekleşmiş en üst düzey ziyaret niteliği taşıyor.

Haberin Devamı

ABD ateşle oynuyor Türkiye sınırında bir skandal daha

ABD BASINI MANŞETTEN GÖRDÜ

New York Times'ın Pentagon muhabiri Helene Cooper, 'Milley Suriye'de DEAŞ'a karşı ABD birliklerine halen ihtiyaç duyulduğunu söylüyor' başlığıyla ziyareti haberleştirdi. Suriye'de sekiz yılını doldurmak üzere olan Amerikan varlığının son zamanlarda geri plana düştüğü yorumunu yapan Cooper, ABD ordusunun bir numaralı isminin ise görevin alınan riske değer olduğunu söylediğini aktardı.

BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİNE ÇAĞRILDI

ABD Büyükelçisi Jeff Flake, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley’ın 4 Mart 2023 tarihinde Suriye’nin kuzeydoğusuna gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak söz konusu ziyarete ilişkin izahat istendi.

ABD ateşle oynuyor Türkiye sınırında bir skandal daha

CENTCOM KOMUTANINDAN 2. SKANDAL

Skandal ziyaretin üzerinden bir hafta geçmemişken benzer bir gelişme daha yaşandı. 8 Mart tarihinde çekildiği belirtilen görüntülerde ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in ardından ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla da Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü YPG'yi ziyaret etti.

Haberin Devamı

'KİLİT ROL OYNAYAN YERLER ZİYARET EDİLDİ'

CENTCOM'dan yapılan yazılı açıklamada Kurilla'nın ziyaretinin 8 Mart'ta gerçekleştiği bilgisine yer verildi. ABD'li komutanın bölgede 'ABD birlikleri ve terör örgütü DEAŞ'la mücadele bağlamında kilit rol oynayan yerleri' ziyaret ettiği basınla paylaşıldı.

ABD ateşle oynuyor Türkiye sınırında bir skandal daha

Öte yandan Kurilla'nın DEAŞ'lı ailelerin bulunduğu Roj ve Hol Kamplarını da gittiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

'İlk elden, çocukların ne kadar kötü koşullarda yaşadığını gördüm. Hol Kampı insanların çektiği acıyı açık bir şekilde ortaya koyuyor. Tek kalıcı çözüm, buradaki kişilerin zamanlı ve başarılı bir şekilde kendi ülkelerine iade edilmesi.'