Dünya ABD’de Irma göçü!

ABD’de Irma göçü!

09.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin güneydoğusunda etkili olacağı tahmin edilen Irma Kasırgası, Florida, Georgia ve Miami bölgesinde yüz binlerce kişinin zorunlu tahliyesine neden oldu...

ABD’de Irma göçü

ABD’nin güneydoğusunu etkisi altına alması beklenen Irma kasırgası nedeniyle, birçok eyalette zorunlu “acil durum” ilan edilirken, alınan zorunlu tahliye kararları uygulanmaya devam ediyor. Karayip ülkelerinde büyük bir yıkıma neden olan beşinci kategorideki Irma kasırgasının pazar günü ABD’de ana karaya ulaşacağı beklentisi ülkenin güneydoğu kıyılarında bulunan birçok eyalette daha “acil durum” ilan edilmesine neden oldu. Eyalet genelinde “acil durum” ilan eden Florida Valisi Rick Scott, birçok bölgenin boşaltılması için zorunlu tahliye kararı aldı. Tahliye kararının ardından şu ana kadar 30 bine yakın kişi adadan ayrıldı.

Haberin Devamı

Tahliyeler sürüyor

Miami-Dade County’de de 2 milyon 700 bin kişiye tahliye kararı verilirken, şu ana kadar 200 bine yakın kişi tahliye edildi. Florida’da ise Miami-Dade, Broward ve Palm Beach idari bölgelerinde yaklaşık 6 milyon kişinin yaşadığı yerleşim yerlerinde büyük çaplı tahliye işlemlerine başlandı. Florida’danın yanısıra ülkenin güneydoğu kıyılarında bulunan birçok eyalette de acil durum ilan edildi.

Fransa da alarma geçti

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, Atlantik Okyanusu’nda ilerleyen Irma kasırgasının vurduğu Karayip’teki deniz aşırı toprakları Saint-Martin ve Saint-Barthelemy adalarını doğal afet bölgesi ilan edeceklerini bildirdi. Philippe, kasırga nedeniyle Saint-Martin’da 4 kişinin hayatını kaybettiğini 50 kişinin de yaralandığını söyledi. Saint-Martin’da halka elektrik, su ve gaz verilemediğini, bazıyolların da ulaşılamazolduğunu söyledi.