Dünya ABD, Kaşıkçı’ya ölüm tehdidini biliyordu!..

ABD, Kaşıkçı’ya ölüm tehdidini biliyordu!..

31.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’nin, İstanbul’da Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölüm tehdidi altında olduğunu bildiği öne sürüldü.

ABD, Kaşıkçı’ya ölüm  tehdidini biliyordu..

 İngiliz “The Independent” gazetesinin haberine göre, Kaşıkçı cinayetini araştıran Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Eski Özel Raportörü Agnes Callamard, ABD’nin cinayetle ilgili sahip olduğu bilgilerin yanı sıra Kaşıkçı’nın hayati tehlike altında olduğunu bilip bilmediğini kamuoyuyla paylaşmamasının, Washington’u Riyad’ın suç ortağı haline getireceğini söyledi.

Haberin Devamı

Haberde Callamard’ın, özellikle ABD’nin Kaşıkçı’ya yönelik tehditlerden haberdar olduğunu öne süren haberleri 2019’daki Kaşıkçı raporunda doğruladığına dikkat çekildi. Callamard, bugün ABD’nin Kaşıkçı’ya yönelik tehditlerden haberdar olmadığı ihtimalinin gittikçe azaldığını vurgularken, “Duyduğumuz her şey, istihbarat da dahil olmak üzere ABD ve Suudi Arabistan arasındaki yakın bağı işaret ediyor... Bu sadece bir varsayım, somut kanıtım yok. Ama bu, Cemal Kaşıkçı’ya yönelik tehditlerle ilgili istihbarat bulunduğuna dair olasılığı artırıyor” ifadelerini kullandı.