Dünya ABD tazminat ödeyecek

ABD tazminat ödeyecek

17.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD, Kabil’de 10 üyesini öldürdüğü aileye tazminat ödeyecek ve isteyenleri ülkeye kabul edecek

ABD tazminat ödeyecek

ABD, Afganistan’ın başkenti Kabil’de ağustos ayında düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybeden 10 Afgan’ın yakınlarına tazminat ödeme taahhüdünde bulundu. Washington, saldırıdan sonra “DAEŞ’i hedef aldık” demiş ancak kısa süre sonra vurulan yerin sivillere ait bir ev olduğu ve şahsın da aracında evine su taşıdığı ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, hayatını kaybeden Afganların ailelerinin ABD’ye yerleştirilmesine yardımcı olmak için de Bakanlık bünyesinde çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Kirby, ailelere para ödenmesine ilişkin kararın Savunma Politikaları Müsteşarı Colin Kahl ile saldırıda hayatını kaybeden Zemari Ahmadi’nin çalıştığı ABD merkezli yardım kuruluşu Nutrition and Education International’ın (NEI) kurucusu ve başkanı Steven Kwon arasında yapılan görüşmenin ardından geldiğini söyledi.

ABD, Afganistan’dan çekilme sürecini tamamlamak üzere olduğu 29 Ağustos’ta, Kabil Havalimanı yakınlarında hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda 7’si çocuk 10 sivil hayatını kaybetmişti. ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, saldırının tüm sorumluluğunu üstlendiğini bildirmiş ve özür dilemişti.

Haberin Devamı

Saldırıyı DAEŞ üstlendi

Terör örgütü DAEŞ, Afganistan’ın Kandahar vilayetinde Şii topluluğuna ait Fatımiyye Camisi’ne düzenlenen terör eylemini üstlendiğini açıkladı. Terör örgütünün sosyal medya kanallarında yayınlanan açıklamada, saldırının iki intihar bombacısı aracılığıyla düzenlendiği belirtilerek, bu kişilerin isimleri paylaşıldı. Saldırıda 47 kişi hayatını kaybetmişti.