Dünya ABD’de Ian Kasırgası yıktı geçti

ABD’de Ian Kasırgası yıktı geçti

30.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Küba’nın tamamını elektriksiz bırakan ve büyük maddi hasara neden olan Ian Kasırgası çarşamba günü ABD anakarasını vururken, sadece 24 saat sonra felaketten en fazla etkilenen Florida eyaletinden ölüm haberleri gelmeye başladı.

ABD’de Ian Kasırgası yıktı geçti

Ian’ın ABD tarihin en güçlü kasırgası olduğu tahmin edilirken, Florida’ya bağlı Lee County’nin şerifi Carmine Marceno, “Ölülerin yüzlerce olduğunu kesinlikle biliyorum. Kurtarılmayı bekleyen binlerce insan var” açıklamasında bulundu. Rüzgarın saatteki hızının 241 km’ye çıktığı, 5.5 metre büyüklüğünde dalgaların meydana geldiği belirtilirken, Florida’da 2,5 milyon kişiye tahliye çağrısı yapıldı. 

Haberin Devamı

ABD’de Ian Kasırgası yıktı geçti

Mahsur kalan binlerce kişi ekipler tarafından kurtarıldı.

Göçmen teknesi battı

225 km’lik alanda etkili olan kategori 4 seviyesindeki kasırga sebebiyle Florida’da yaşayan 2.5 milyondan fazla kişinin elektriksiz kaldığı bildirildi. Yüzlerce evin sular altında kaldığı, ağaçların devrildiği ve bir hastanenin yoğun bakım ünitesinin çatısının uçtuğu açıklandı. ABD Başkanı Joe Biden da “büyük felaket” ilan ederek eyalette kasırgadan zarar görenler için federal fondan destek sağlanacağını duyurdu. Kasırgayla mücadele için 42 bin asker, 7 bin ulusal muhafız, 179 hava aracı ve çok sayıda su üstü aracın hazır olduğu ifade edildi. Öte yandan, Ian Kasırgası ABD’de karaya çıkmadan kısa bir süre önce Florida açıklarında içerisinde Kübalı göçmenlerin bulunduğu teknenin battığı bildirildi. Teknedeki 20’den fazla göçmenden 4’ünün yüzerek kıyıya çıktığı, 3’ünün kurtarıldığı, ancak diğerlerinin hala kayıp olduğu belirtilirken, kurtarma çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Haberin Devamı

ABD’de Ian Kasırgası yıktı geçti

1.2 milyon dolar değerindeki McLaren P1 otomobil sular altında kaldı.